Krokodilen Gena och hans vänner

22 april 2011 8:34 | Allmänt, Barnböcker från förr, Bilder | 1 kommentar

Här hemma brukar vi titta på ”Drutten och Krokodilen”, den sovjetiska originalserien, som vi har på dvd. Det är inte den som visades i Sveriges magasin när jag var barn, utan där var det ett stående programinslag som hette ”Drutten och krokodilen i bokhyllan” med dockor och svenska röster. Men den sovjetiska tv-serien baserades i sin tur på ”Krokodilen Gena och hans vänner”, en barnbok av Eduard Uspenskij som utkom 1966. Titta vilka fina illustrationer det var i boken!

1 kommentar

  1. Åh, nostalgitripp igen! Aha, orginalet är alltså ryskt, jag hade för mig att det fanns en förlaga med visste inte att det var just ifrån Sovjet den kom. När jag var liten tyckte man att jag var lik ”Drutten” och nu när jag är stor :) har jag ett smeknamn som påminner om ”Gena”. Lite ointressant helena-trivia så här på långfredagskvällen…
    /helena

    Comment by enannanhelena — 2011-04-22 22:23 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^