Långfredagslaxen

22 april 2011 21:28 | Allmänt, Ätbart, Bilder, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Årets långfredagslax blev varmrökt lax med en kall sås gjord på crème fraîche, philadelphiaost, pepparrot och gräslök och en sallad med gurka, avocado och sockerärtor. Gott blev det, och allra bäst var att matskeptikern Viggo var överförtjust i laxen. Ugnsstekt lax hör i och för sig till de få rätter som han gillar, men man vet aldrig när man gör en annan variant av lax. Jag tyckte att dukningen blev både påskig och vårlig med gula Pallas, gula påskduken, vitsippor i en Zebrakopp, Krokusskålen från Nuutajärvi, det gröna Upsala-Ekeby-fatet och gröna Lindshammarljusstakar.

1 kommentar

  1. ALLT ser fint ut på ditt påskbord! Och är/var gott kan jag tänka mig!

    Önskar dig/er en fortsatt fin påsk!
    /helena

    Comment by enannanhelena — 2011-04-22 22:26 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^