Jag var tvungen att pröva några mandelmusslor

8 januari 2010 18:39 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 4 kommentarer

Helt altruistiskt var jag tvungen att pröva vilken sorts sylt som var godast till mandelmusslorna, bara så där som konsumentupplysning. Fast det kändes förstås rätt bra efter att jag suttit och planerat hämtning och lämning på dagis och skolan ända fram till sportlovet. På måndag börjar vardagen.

Hur var det nu med mandelmusslorna? Både lingon, hjortron och hallon passar finfint till mandelsmaken. Kanske att hjortronsylten var i sötaste laget. Hallonsylten hade lagom balans av syrlighet och sötma som passade till. Min hemkokta lingonsylt var nog mest raffinerad till mandelmusslorna. Men bäst är nog en av varje! Vad tycker ni är godast till mandelmusslorna?

Äntligen renovering på gång!

8 januari 2010 18:36 | Allmänt, Formgivning och arkitektur, Huset | 3 kommentarer

Det där originalköket från 1960 står fortfarande i garaget och väntar på att få flytta in, och badrummet är i sämre och sämre skick. Jag har inga problem att planera, beräkna, leta på nätet och åka och kolla på tillbehör inför renovering, men detta med att jaga hantverkare. Jag tycker det är så jobbigt. Jag har varit på gång många gånger både med dräneringsfirmor för trädgården och byggfirmor för inomhusarbetet, men så när det har varit nån hantverkare som har varit här och kollat och inte haft tid att göra offert har jag tappat sugen. Så blev jag tipsad om bello.se och lade upp jobben på trettondagen, och genast trillade det in flera som ville göra jobben! I eftermiddags har en firma varit här och kollat på kök och badrum, imorgon kommer en annan och på tisdag kväll kommer en grävfirma och kollar. Jag tänkte ta in tre offerter för vardera inomhus- och utomhusjobbet. Vad skönt det ska bli att få det gjort!

Kringlan

8 januari 2010 18:02 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 5 kommentarer

Titta vilken fin tvåvåningsburk jag har köpt på tradera! Den här tänkte jag faktiskt inte ha kakor i, utan knäckebröd. Den heter Kringlan och kommer från Nilsjohan, och färgen är helt rätt!

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^