Franska nya vågen på svenska

9 januari 2010 17:05 | Allmänt, Bilder, Tittar på | Inga kommentarer

Först trodde jag att det var något fel på dvd:n när jag här om natten såg Louis Malles film Tag mitt liv från 1963. Plötsligt hördes nämligen en konversation på svenska i bakgrunden. Ett långt parti där man hör en ung tjej snacka svenska. Det var dock i en scen som utspelade sig ute på krogen om jag minns rätt, och i slutet fick man se henne stå och prata i telefon. Ganska lustigt att ha med det i filmen och att man hör konversationen så tydligt. Inte alls i bakgrunden. Och filmen är naturligtvis värd att se inte bara för den lustiga episoden. Det är för övrigt inte alls någon lustig historia, utan mycket allvarlig. Otroligt bra personporträtt. Fantastiskt fint foto också.

Gamla lägenheten till salu

9 januari 2010 15:35 | Allmänt | 5 kommentarer

Faktum är att gamla lägenheten på Tiundagatan 57 är till salu precis nu. Det var Maria som tipsade eftersom hennes brorsa är kompis med dem som köpte den av oss, och nu ska de flytta. Ni kan kolla på den här. De har byggt om matsalen till två rum. Litet synd tycker jag. Det var en väldigt fin lägenhet med underbara detaljer. Fina 50-talsköket, fina öppna spisen. Fantastiska utsikten in mot stan och ut mot åkrarna.

Kerstin – ett namn på uppgång?

9 januari 2010 11:59 | Allmänt | 5 kommentarer

Kerstin var inte precis det vanligaste namnet på nyfödda när jag föddes 1969. Det var aldrig några andra barn som hette Kerstin. Däremot kändes det som att alla lärare och bibliotekarier hette Kerstin, och alla som hette Kerstin var lärare och bibliotekarier. Det var ett präktigt namn på kvinnor födda på 30- och 40-talet. Om de inte hette Kerstin så hette de Barbro. Jag tyckte inte att det var ett kul namn när jag var liten, men nu känns det helt okej. Inte för det där med präktigheten, den kan jag vara utan, men för att det inte är så vanligt i min generation.

Men i torsdags när mina gamla gymnasiekompisar Malin, Elisabeth och Anna var här och fikade och stannade kvar på middag berättade Malin att i hennes bekantskapskrets hade det kommit två barn som fått namnet Kerstin! När jag kollar namnstatistiken på SCB ser jag att 49 personer fick tilltalsnamnet Kerstin 2008. 1998 var det bara 13, och det har ökat år för år.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^