Jag var tvungen att pröva några mandelmusslor

8 januari 2010 18:39 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 4 kommentarer

Helt altruistiskt var jag tvungen att pröva vilken sorts sylt som var godast till mandelmusslorna, bara så där som konsumentupplysning. Fast det kändes förstås rätt bra efter att jag suttit och planerat hämtning och lämning på dagis och skolan ända fram till sportlovet. På måndag börjar vardagen.

Hur var det nu med mandelmusslorna? Både lingon, hjortron och hallon passar finfint till mandelsmaken. Kanske att hjortronsylten var i sötaste laget. Hallonsylten hade lagom balans av syrlighet och sötma som passade till. Min hemkokta lingonsylt var nog mest raffinerad till mandelmusslorna. Men bäst är nog en av varje! Vad tycker ni är godast till mandelmusslorna?

4 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Utan tvekan hemmagjord hjortronsylt :) överlag är all färdig sylt för söt tycker jag. Lite mosade tinade hallon som man får söta själv är nästan lika gott som hjortron.

  Comment by Scribo — 2010-01-08 19:58 #

 2. Vet inte om jag ens smakat någon mandelmussla.. dessvärre.

  Comment by Svenskt Retro — 2010-01-08 20:15 #

 3. Scribo: Jag gissar att hjortronsylt är vanligast.
  Svenskt Retro: Då har du gått miste om något! Mandelmusslor är ju verkligen ett retro bakverk… Och formarna brukar man hitta i mängder på loppisar!

  Comment by Kerstin — 2010-01-08 20:40 #

 4. Och jag som aldrig smakat en enda mandelmussla i hela mitt liv..
  Men det ser sannerligen gott ut!

  Comment by Susanna — 2010-01-08 23:10 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^