Fasligt krångligt Fantomenspel

28 december 2009 21:19 | Allmänt, Bilder, Spel och pussel | 4 kommentarer

I eftermiddags testade Viggo och jag Fantomenspelet som jag hade hittat på Tradera och gav honom i julklapp. Mycket snyggt och coolt, men också mycket krångliga regler. Det tog en faslig tid att läsa på och jag var rädd att Viggo skulle tröttna innan vi hade hunnit börja spela ens, men han tyckte att det var kul och spännande, så vi tog oss igenom en omgång som han vann. Jag tror att han särskilt fastnade för att spelplanen är en så detaljrik karta.

Dagens kopp: Pors modell BT från Gefle

28 december 2009 15:15 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

Före jul köpte jag min första tekopp i Gefles modell BT. Vem som ritat BT-modellen vet man inte, men Benny gissar på Berit Ternell eftersom hon har ritat flera dekorer som den använts till. Jag håller med. Jag tycker att koppen är väldigt fint skålat utställd, och ännu finare att den vilar på en liten fot. Hänkeln är verkligen ursnygg. Så perfekt böj som gör den litet kaxig, men bara lagom så att den ändå har en mjuk form.

Att Pors-dekoren är formgiven av Berit Ternell är i alla fall känt, och hon ligger även bakom trevliga serviser som Pallas och Furuvik. Pors var i produktion 1960-1964, och tillverkades tydligen även i grönt, men det har jag aldrig sett. Här är den i alla fall i flytande blått. Det finns något så mjukt, snällt, tryggt och trevligt över flytande blå dekorer. Som att den säger åt mig att ta det lugnt när det är stressigt eller smeker och tröstar mig när jag är ledsen.

En speciell detalj är att den inte är stämplad mitt under koppen, utan på sidan. Har ni sett det på något annat porslin förut?

När vi spelar Hello Kitty-spelet måste Klara få vinna

28 december 2009 14:18 | Allmänt, Bilder, Spel och pussel | Inga kommentarer

Jag och Viggo går litet fram och tillbaka och undviker att komma före henne, annars bryter hon ihop.

Gissa hur lycklig Viggo var att få bygga Lego-byggarbetsplatsen som han önskat sig i två år?

28 december 2009 14:16 | Allmänt, Bilder | Inga kommentarer

Han började igår, och i morse brydde han sig inte ens om att äta frukost när han vaknade. Han satte sig direkt och fortsatte bygga.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^