Ikväll har jag bakat mandelmusslor av hjärtans lust

16 december 2009 0:28 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 4 kommentarer

Dubbel sats var det lika bra att göra, för en del ska jag ha med till julbordet på jobbet imorgon, och så måste det ju räcka till jul. Tre fulla plåtar blev det. I nya Vår kokbok står det att man ska smörja formarna, men det har jag aldrig gjort. Var tvungen att kolla i en av de tidigare upplagorna, och där stod det att man inte brukar behöva smörja. Men ett tips om det är svårt att knacka ur dem ur formarna. Jag brukar ta en potatissticka och pilla försiktigt i kanten så lossnar de finfint. Inte en enda gick sönder.

DSC08647

Lucia på dagis

16 december 2009 0:18 | Allmänt, Bilder | Inga kommentarer

Inte för att jag är det minsta förtjust i vinter och snö, men idag var det bättre med snö än med lervälling, eftersom det var luciafirande ute på gården på dagis. Jag gick och hämtade Viggo i skolan först, så han fick vara med och titta på Klara och hennes kompisar, som såg ut som Michelingubbar med luciakläder över vinteroverallerna.

DSC08635

Sen blev det fika inne på respektive avdelning. Viggo och Klara pillade bort russinen och lade på min assiett.

DSC08636

Klaras tomte

DSC08645

Klaras snögubbe. Det är den till höger. Hon älskar att rita och klippa ut och klistra collage. Fint att snögubben sticker ut utanför papperet, tycker jag.

DSC08646

Den här är nog snyggare än funktionell

16 december 2009 0:02 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Visserligen har jag inte prövat morteln som jag köpte för en tjuga i lördags, men min gamla marmormortel är nog mer funktionell. Den här är coolare dock.

DSC08617

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^