Alla dessa broar

14 december 2009 23:12 | Allmänt, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Med intresse har jag följt serien om broarna över Fyrisånscribo.se. Jag älskar sådana här ambitiösa och genomarbetade projekt. Nu har turen kommit till bron närmast oss, som ligger nära Klaras dagis. I övrigt på bloggen finns det massor om Uppsalas arkitektur och annat.

Den här veckan

14 december 2009 0:45 | Allmänt, Bilder | Inga kommentarer

Jag bloggar inte så ofta om jobbet, men jag tänkte att ni kanske undrar vad jag gör på dagarna. Den här veckan har varit intensiv. Omvärldsbevakningen, att skriva texter och allt det där som ska göras tar mycket tid, så när det blir mycket möten och konferenser en vecka så blir det mycket kvälls- och nattjobb för att hinna ikapp. För mycket den här veckan. Läs: alla kvällar. Många nätter blev det bara 4 timmars sömn, och jag har jobbat massor i helgen också. Det ska bli extremt skönt med tre veckors julledigt om en vecka.

I måndags hade vi personaldag och satt och diskuterade åtta timmar i streck konstant, även på lunchen. Vi hade intressanta och bra diskussioner, så det kändes bra. Sen gick vi ut och åt middag tillsammans på restaurang, och gissa vad vi kom att prata om då? Jo, administration. Det var särskilt galet med tanke på att det är ett så trevligt gäng som det finns så mycket roligt att prata om helt andra saker med. Åkte tiotåget hem och kom hem kvart över elva. Satt i två timmar och omvärldsbevakade. Kastade ur mig länkar på Forums twitter. Inte det optimala att spotta ut allt på en gång, men vad ska man göra när man inte har haft tid på hela dagen?

I tisdags hade vi en till heldag, denna gång om finansiering, och vi försökte vända på perspektiven och tänka på finansiärernas perspektiv. Vad kan och vill de få ut av att finansiera oss. Mycket nyttigt. Så här såg det ut när Heidi, Karin och jag grupparbetade i mitt rum.

DSC08537

Satt så klart uppe och jobbade in på småtimmarna den natten också.

I onsdags var jag på frukostseminarium om Almedalen på Veritas. Bra seminarium, och så serverade de saffranspannkaka. Kunde jag behöva i tröttheten.

DSC08544

Sedan till jobbet för att hinna med ett par timmars arbete, stressade och hann äta ungefär en tredjedel av lunchen framför datorn samtidigt som jag fick ut pressmeddelande, och så iväg med de andra till Ersta Sköndal där regeringens proposition ”En politik för det civila samhället” och den nya befolkningsstudien ”Svenskarnas engagemang är större än någonsin” presenterades inför hundratalet personer från ideella sektorn. Litet mingel med sådana jag träffar ofta och sådana jag träffar sällan, och så tillbaka till jobbet för att jobba några timmar till. Kvällsjobb när jag kom hem naturligtvis.

På torsdagen var det inte så mycket annat som tog min tid. Hann omvärldsbevaka rätt mycket, gå igenom saker med kollegor, och så gick Andreas och jag igenom första leveransen av nya hemsidan. Hann även med en trevlig lunch på Bulleboden med en gammal kursare som jag inte träffat på kanske 13 år, men som jobbar ett stenkast från mitt jobb, på Stadshuset. Kvällsjobb så klart.

Fredag försöker jag hålla rent från möten så jag kan jobba hemma. Jag älskar sådana fredagar! Bland annat gick jag igenom alla enkätsvar från enkäten som jag genomfört med nyhetsbrevets läsare. Jag blev så enormt glad och stolt över det överväldigande positiva gensvaret. Satt där och fnittrade för mig själv över kommentarerna. Jag skojar inte när jag säger att väldigt många kommentarer var av typen ”Det måste vara Sveriges bästa nyhetsbrev” och ”Rock on”. Så här trevligt hade jag när jag satt hemma och jobbade. Och ja, det är en ny tekopp. Berit Ternells Pors från Gefle. Den ska bli nästa Dagens kopp-inlägg, men jag orkar inte skriva det nu.

DSC08579

Och så naturligtvis mera kvällsjobb när barnen hade somnat. Och massor har jag jobbat i helgen också, förutom en kort loppisrunda i lördags och några andra ärenden, och så Klaras dansuppvisning idag. Men de fina orden i enkäten om allt arbete jag lägger ner på omvärldsbevakningen lyfter mig och driver mig att streta på.

Snart jullov! Bara en vecka kvar, och den inkluderar dessutom en kväll med finaste Fröken Blomma på onsdag och konsert med Taken by trees tillsammans med Dante på torsdag.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^