Ikväll har jag bakat mandelmusslor av hjärtans lust

16 december 2009 0:28 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 4 kommentarer

Dubbel sats var det lika bra att göra, för en del ska jag ha med till julbordet på jobbet imorgon, och så måste det ju räcka till jul. Tre fulla plåtar blev det. I nya Vår kokbok står det att man ska smörja formarna, men det har jag aldrig gjort. Var tvungen att kolla i en av de tidigare upplagorna, och där stod det att man inte brukar behöva smörja. Men ett tips om det är svårt att knacka ur dem ur formarna. Jag brukar ta en potatissticka och pilla försiktigt i kanten så lossnar de finfint. Inte en enda gick sönder.

DSC08647

4 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Och här satt jag härom kvällen och penslade och penslade formarna. Bra tips!

  Comment by Anders Ringnér — 2009-12-16 8:53 #

 2. Så fina! Grattis!
  När jag var flicka och hjälpte mamma att julbaka fick jag lära mig att pensla formarna. Men det är många år sedan jag slutade med det. Det är ju så mycket smör i degen att mandelmusslorna släpper av sig själva.

  Comment by birgitta dahl — 2009-12-16 18:14 #

 3. Imponerande!

  Comment by Libby — 2009-12-17 0:22 #

 4. Verkligen imponerande!

  Comment by Susanna — 2009-12-18 23:38 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^