Blandband

18 maj 2008 23:24 | Allmänt, Bilder, Lyssnar på | Inga kommentarer

Ett av konstverken på Konstfacks vårutställning innehöll blandband. Ni vet kasettband som man förr i tiden spelade in med bra musik och gav till sina kompisar. Den som jag alltid fått bästa och finaste blandbanden av är Dante, och även om jag inte får blandband längre får jag alltid bästa musiktipsen av honom fortfarande. Men jag var i alla fall tvungen att leta fram ett gammalt blandband. Titta vad fint det är! Det är inte daterat, men jag tror att det är från våren 1993. Jag minns till och med när han kom hem till mig på Arken med just det här, för att det var så bra och han hade ritat så fint på det!

dsc01530.jpg

Här är låtlistan:

Teenage Fanclub: Mr Tambourine Man
Popsicle: Powerballad #1
Boo Radleys: Does this hurt?
Ride: Taste
Stone Roses: Waterfall
Suede: Sleeping Pills
Verve: One way to go
Revolver: Don´t you wonder why?
Eggstone: My trumpets
Hollies: Yes, I will
Superstar: Barfly
Sugar: Changes
My Bloody Valentine: Come in alone
Swervedriver: Rave down
Ride: Going blank again
House of Love: Girl with the loneliest eyes
Charlatans: Weirdo
Boo Radleys: Lazarus
Happy Deadmen: Ralph de Bricassant
Stone Roses: Sally Cinnamon
Blur: Mr Briggs
Suede: So young
Popsicle: Powerballad #4
Suede: The next life

Och nästan alla de här banden var vi och såg på konserter i Stockholm och Uppsala.

Ljuvlig rabarberpaj

18 maj 2008 22:12 | Allmänt | 1 kommentar

Nu stundar snart rabarbertider, men jag har frysen full av rabarber sedan tidigare år, så jag gör rabarberpaj litet då och då. Idag till exempel. Och om jag får säga det själv är mitt egenkomponerade recept den godaste rabarberpajen. Inte alls vanlig smulpaj. Det blir helt annorlunda med mandelmassa och ägg i. Mandelmassan passar så fint ihop med rabarbern. Pröva!

Pussmaskin

18 maj 2008 22:03 | Allmänt | Inga kommentarer

I eftermiddags när jag städade och bakade rabarberpaj kom Viggo ut till mig i köket och förklarade stolt att han hade uppfunnit en pussmaskin. Med ett leende på läpparna frågade jag hur den funkade, och det visade sig att den inte pussades, men den gjorde ljud som lät som pussar tyckte Viggo.

Tänk vilken grymt bra kille han är, Viggo, och hur fullkomligt lovely han kommer att bli när han växer upp. Den här femåringen tänker inte på dödsmördarmaskiner utan på pussmaskiner. Och om ni undrar var pussmaskinen gjord av pärlor. Pärlor och pussar!

Mest nöjd med

18 maj 2008 11:52 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Konst | Inga kommentarer

gårdagen i Stockholm med Felicia och Lydia är jag nog över att den blev så där soft och ostressad. När man inte har så mycket egentid blir det ofta så pressat att hinna saker. Det är skönt att bara glida omkring. Så det blev Street först, men det var rätt skralt utbud där. Varför har de massa vanligt torgmarknadskrimskrams som känns så där 90-tal? Jag trodde grejen med Street var att de inte var så.

Roligare då var second-hand-affären OMA vintage & retro i närheten, där jag hittade smycken som matchar mina skrivmaskinstangent-smycken från New York Public Library. Jag köpte en ring och två berlocker som jag tänkte ha som örhängen. De är dock inte lika fint arbetade som New York-smyckena, som är infattade i silver.

dsc01526.jpg

Här visar Felicia rosklänningen när vi väntar på brunchen på Pappa Ray Ray/Morfar Ginko.

dsc01516.jpg

Konstfacksutställningen var intressant. Till exempel hur folk reagerade och interagerade med Anna Lundhs lördagsgodis. Jag hade roligt åt att titta på pappan som försökte få med sin unge som ville titta på Martin Norrlinds Alice in Cokeland för tredje eller fjärde gången. Och Simon Jarls och Martin Pålssons myshus för kontoret provsatt vi i. Kanske kan funka som en kreativ mötesplats när det inte blev några ytor över för det när vi fick ombyggt på jobbet.

dsc01520.jpg

Sen skulle vi fika, för vi var rätt trötta och frusna, och Felicia drog iväg med oss till Tellus i Midsommarkransen. Vi gick och gick, men när vi kom fram var det stängt. Vi åkte tillbaka till Söder istället, och gick på måfå och letade efter ett trevligt fik som inte var fullsatt. Inte det lättaste en sen lördagseftermiddag. Det är rätt många andra som fikar då också. På Skånegatan stötte vi plötsligt på Matti. Jag blev inte så förvånad. Är det någonstans jag skulle tippa att jag skulle springa på lillebror är det just på Skånegatan, och jag gissade rätt att han hade varit på Pet Sounds såklart. Felicia tyckte förresten att vi var väldigt lika, särskilt på ögonen. Tillslut hamnade vi på SoFo Café. Inte så stort och roligt utbud, och morotskakan var väl sådär, litet smulig och trist faktiskt, men skönt att komma in i värmen och avrunda dagen med en kopp te och mera prat.

Men nu har jag köpt Stockholms bästa kaféer chocolaterier och tesalonger, så det inte blir så mycket irr. Det är Helenes bibel, eller hur?

Läs också vad Lydia skrev om dagen.

Söndagssofta i soffan

18 maj 2008 10:16 | Allmänt, Bilder | Inga kommentarer

dsc01521.jpg

Igår kväll när jag kom hem hann jag inget mer än att läsa Trollkarlens hatt för Viggo. Sen somnade jag i hans säng. Det var den kvällen. Nu är jag ganska utsövd, och det är bra. Finaste barnen softar i soffan.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^