Sabotage mot mina blommor

4 maj 2008 15:35 | Allmänt, Bilder, Trädgård | 1 kommentar

Hon kan bara inte låta bli, Klara. Fast hon vet att hon inte får plockar hon blomma efter blomma. Plockar av dem med nästan ingen stjälk alls, lagom för en 3-årings hand. Vi får många blomsterarrangemang här hemma. Men jag var likadan när jag var liten. Gick på blomplockarpromenader och fyllde alla vaser och glas i sommarstugan.

dsc01233.jpg

Sabotage mot min simning

4 maj 2008 15:29 | Allmänt | 2 kommentarer

Det skulle jag vilja kalla simtävlingen på Fyrishov. I godan ro cyklade jag iväg för att simma, men när jag kom dit visade det sig att man inte fick motionssimma den här helgen på grund av simtävling.

Så tänkte jag när jag cyklade hem igen att jag kanske skulle gå ut i trädgården och jobba litet, klippa ligusterhäcken till exempel. Det skulle kännas skönt att gå lös med elektriska häcksaxen, och bra motion också. Inte då. Nu är det grått och regnar.

Jaja. Jag får väl göra armhävningar och situps istället. I höstas tyckte jag att det var vidrigt att göra fem situps. Nu gör jag 50 varje dag utan vidare.

Och en uppsydd klänning

4 maj 2008 15:06 | Allmänt, Bilder | 2 kommentarer

Apropå mönstren, här är en av mammas gamla klänningar. A-linje och med trumpetärmar. Hon har sytt den i ett marimekkotyg.

dsc01227.jpg

Stil

4 maj 2008 13:34 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 6 kommentarer

När jag introducerade min serie Dagens kopp skrev jag om att jag alltid har haft en förälskelse för allt möjligt från 50- och 60-talet, och att jag under gymnasietiden började låna min mammas gamla kläder från den tiden och även sy själv av gamla mönster. Lydia ville gärna se bilder på kläderna. Det finns inte så mycket som är åtkomligt. Vi får se om jag kan fixa det så småningom.

Här kommer några mönster i alla fall. Några är mammas gamla, några har jag ärvt efter min mormors syster Rut Axelson (som var vice ordentemplar i IOGT 1945-1953, vice förbundsordförande alltså!) och några har jag köpt på loppis.

dsc01219.jpg

dsc01220.jpg

dsc01221.jpg
Mönstret till höger ovan sydde jag min studentklänning av.

dsc01222.jpg

dsc01223.jpg

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^