Stil

4 maj 2008 13:34 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 6 kommentarer

När jag introducerade min serie Dagens kopp skrev jag om att jag alltid har haft en förälskelse för allt möjligt från 50- och 60-talet, och att jag under gymnasietiden började låna min mammas gamla kläder från den tiden och även sy själv av gamla mönster. Lydia ville gärna se bilder på kläderna. Det finns inte så mycket som är åtkomligt. Vi får se om jag kan fixa det så småningom.

Här kommer några mönster i alla fall. Några är mammas gamla, några har jag ärvt efter min mormors syster Rut Axelson (som var vice ordentemplar i IOGT 1945-1953, vice förbundsordförande alltså!) och några har jag köpt på loppis.

dsc01219.jpg

dsc01220.jpg

dsc01221.jpg
Mönstret till höger ovan sydde jag min studentklänning av.

dsc01222.jpg

dsc01223.jpg

6 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Några av mönstren känner jag igen från mitt eget ”mönsterbibliotek”. Har nog de flesta mönstren kvar, även om storlekarna numera är alldeles för små och smala i midjan. 4882 vet jag bestämt att jag sytt av, troligen en klänning till mamma i blått och vitt – numera använd som utklädningsklänning på juniorerna.

  Comment by Kristina Strömberg — 2008-05-04 14:07 #

 2. Åh, så snyggt! Tänk om det där med att kunna sy kunde ha funnits som en gen i mig efter min mamma, som var så duktig på att sy (nu lever hon ju fortfarande, men syr sällan).

  Comment by Lydia — 2008-05-04 14:31 #

 3. Stil är (var?) en fantastisk leverantör av mönster!!! Vi har en hel hord av Stil-mönster i en stor såndär under-sängen-låda i arbetsrummet och de är så himla vackra, jag tittar på dem för nöjes skull ibland. (Varken jag eller Daniel klär ju tyvärr särskilt bra i klänning så vi får nöja oss med att titta.)

  /Anders

  Comment by Anders Ringnér — 2008-05-06 22:17 #

 4. Ja, de är så underbara. Jag har även en del barnmönster, coola popklänningar i barnstorlekar och så. Förresten, Anders, vad jag saknar din blogg! Kan du inte börja blogga igen om 50-talsinredning, småkakor och bakelser och annat viktigt? Ibland när jag läste din blogg blev jag alldeles full i skratt över hur kompatibla våra hem är. Och så ka du ha en serie om dagens konditorivara.

  Comment by Kerstin — 2008-05-07 7:11 #

 5. Det kan tänkas att det kommer en ny blogg i samband med nytt jobb till sommaren. :-)

  Comment by Anders Ringnér — 2008-05-08 12:53 #

 6. Jaaa! Jag är förväntansfull.

  Comment by Kerstin — 2008-05-08 14:23 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^