Mest nöjd med

18 maj 2008 11:52 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Konst | Kommentering avstängd

gårdagen i Stockholm med Felicia och Lydia är jag nog över att den blev så där soft och ostressad. När man inte har så mycket egentid blir det ofta så pressat att hinna saker. Det är skönt att bara glida omkring. Så det blev Street först, men det var rätt skralt utbud där. Varför har de massa vanligt torgmarknadskrimskrams som känns så där 90-tal? Jag trodde grejen med Street var att de inte var så.

Roligare då var second-hand-affären OMA vintage & retro i närheten, där jag hittade smycken som matchar mina skrivmaskinstangent-smycken från New York Public Library. Jag köpte en ring och två berlocker som jag tänkte ha som örhängen. De är dock inte lika fint arbetade som New York-smyckena, som är infattade i silver.

dsc01526.jpg

Här visar Felicia rosklänningen när vi väntar på brunchen på Pappa Ray Ray/Morfar Ginko.

dsc01516.jpg

Konstfacksutställningen var intressant. Till exempel hur folk reagerade och interagerade med Anna Lundhs lördagsgodis. Jag hade roligt åt att titta på pappan som försökte få med sin unge som ville titta på Martin Norrlinds Alice in Cokeland för tredje eller fjärde gången. Och Simon Jarls och Martin Pålssons myshus för kontoret provsatt vi i. Kanske kan funka som en kreativ mötesplats när det inte blev några ytor över för det när vi fick ombyggt på jobbet.

dsc01520.jpg

Sen skulle vi fika, för vi var rätt trötta och frusna, och Felicia drog iväg med oss till Tellus i Midsommarkransen. Vi gick och gick, men när vi kom fram var det stängt. Vi åkte tillbaka till Söder istället, och gick på måfå och letade efter ett trevligt fik som inte var fullsatt. Inte det lättaste en sen lördagseftermiddag. Det är rätt många andra som fikar då också. På Skånegatan stötte vi plötsligt på Matti. Jag blev inte så förvånad. Är det någonstans jag skulle tippa att jag skulle springa på lillebror är det just på Skånegatan, och jag gissade rätt att han hade varit på Pet Sounds såklart. Felicia tyckte förresten att vi var väldigt lika, särskilt på ögonen. Tillslut hamnade vi på SoFo Café. Inte så stort och roligt utbud, och morotskakan var väl sådär, litet smulig och trist faktiskt, men skönt att komma in i värmen och avrunda dagen med en kopp te och mera prat.

Men nu har jag köpt Stockholms bästa kaféer chocolaterier och tesalonger, så det inte blir så mycket irr. Det är Helenes bibel, eller hur?

Läs också vad Lydia skrev om dagen.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^