Dockskåpslängtan

14 januari 2007 16:26 | Allmänt, Bilder, Pyssel och hantverk | 3 kommentarer

Viggo upptäckte att han nådde upp till mina fina gamla dockskåp, som han inte får röra, om han stod på madrasshögen i källaren. Nu vill han ha eget dockskåp. Om han ska ha dockskåp kommer han ju inte få ha det ifred för Klara, och Lundbyskåp tycker jag är litet för ömtåliga för så små barn, även för Viggo. Så nu är planen att jag ska rita och bygga varsitt skåp till barnen. Viggo ville förstås ha nu omedelbart med en gång, men när jag förklarade att det var litet mer komplicerat än så gick han med på att vi gjorde dockskåp i en gammal telefonhylla som vi hade i lägenheten. Petsson får vara med överallt.

dockskap

Pärlplattepyssel

14 januari 2007 16:15 | Allmänt, Bilder, Pyssel och hantverk | Kommentering avstängd

När Bo var och veckohandlade och körde grejer till tippen och Klara sov middag passade jag och Viggo på att pyssla med pärlplattor. Viggo valde att göra en groda, och började med en stor glad mun och litet grönt på foten, men sedan hade han inte tålamod mer, och jag fick lägga färdigt. Klara blev förtjust i apan förstås.

parlplattor

Ni har väl inte tröttnat

14 januari 2007 16:10 | Allmänt, Tittar på | 2 kommentarer

Jag vet att det är en hel vecka sedan jag skrev sist. Livet har återgått till vardagen med dagis, pendling och jobb. Jag kom på mig själv i torsdags med att fundera på om det var första arbetsveckan efter semestern eller om jag hade jobbat längre. Så fort gick det att komma in i lunken. Det har varit mycket på jobbet som vanligt och mörkt när man hämtar på dagis vid fyratiden. Hemma har vi ägnat oss åt att bygga koja med madrasser och filtar nere i källarnen när vi har kommit hem.

Den här helgen har jag också hunnit gå på bio med Viggo och se Desmond och träskpatraskfällan, som är en svensk animerad dockfilm av Magnus Carlsson, han som bland annat gjort barn-tv-serierna Lisa och Robin. Att ta bussen ner på stan, köpa varmkorv, åka litet rulltrappa, gå på bio och äta popcorn är ett äventyr för Viggo. Och vi har ju så otroligt mycket biopresentkort som vi fått genom åren och aldrig hinner använda, så nu har vi bestämt att vi ska turas om att gå med Viggo på bio rätt mycket. Klara är för liten ännu. Det visade sig att det bara var vi och en annan pojke i Viggos ålder med sin mormor som var i salongen. När när träskpatraskmonstret visades kort sa viggo OJ, och pojken bakom oss sa att det var läskigt och att han ville gå hem. Hans mormor övertygade honom dock att de skulle stanna och se hur det gick, och monstret syntes bara litet. Viggo gillade filmen, men på slutet av den dryga timmen den varade var han tvungen att gå runt i salongen litet. Det gjorde ju inte så mycket när det var nästan tomt.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^