Dockskåpslängtan

14 januari 2007 16:26 | Allmänt, Bilder, Pyssel och hantverk | 3 kommentarer

Viggo upptäckte att han nådde upp till mina fina gamla dockskåp, som han inte får röra, om han stod på madrasshögen i källaren. Nu vill han ha eget dockskåp. Om han ska ha dockskåp kommer han ju inte få ha det ifred för Klara, och Lundbyskåp tycker jag är litet för ömtåliga för så små barn, även för Viggo. Så nu är planen att jag ska rita och bygga varsitt skåp till barnen. Viggo ville förstås ha nu omedelbart med en gång, men när jag förklarade att det var litet mer komplicerat än så gick han med på att vi gjorde dockskåp i en gammal telefonhylla som vi hade i lägenheten. Petsson får vara med överallt.

dockskap

3 kommentarer

 1. Tack för tre underbara rapporter! Jag började nästan bli orolig för att ni var sjuka eller så. Jättefina pärlplattor! Det är en jättefin idé att bygga egna dockskåp åt barnen. Du är väldigt duktig!

  Vi hade Anna, Sara, Amanda, Ella, Bengt och Inger här i fredags kväll – jag bjöd på moules molinière och fruktsallad. Så stannade Ella kvar över natten och i går var vi och köpte vinterjacka och badade på Fyrishov – hennes julklapp. Idag har vi slängt ut julen och städat. Nu är här rent och ljust igen.

  Också för oss är det vardag igen. Jag har nu alla fotografier från 90-talet ordnade och ska göra 2006 i veckan.

  Comment by Birgitta Dahl — 2007-01-14 16:41 #

 2. Jätterolig idé med dockskåpet. När jag var något år äldre än Viggo idag, fick jag ett mycket enkelt, hemgjort dockskåp med möbler av ”flickorna” som arbetade i vår blomsteraffär. De hade själva tillverkat alltihop, både skåpet och möblerna. Tyvärr finns det inte kvar längre. Det är nog den julklapp som jag blivit allra mest glad för under hela min barndom. Jag minns att möblerna var lite klumpiga och det var väl inte så många små finesser, men lyckan av att ha ett eget dockskåp var ändå total. Dockskåpet följde mig genom hela barndomen och fick senare kompletteringar med ”köpemöbler”. Min syster fick också tillåtelse att leka med det när hon blev lite äldre. Några av ”flickorna” lever än idag och är nu i 80-årsåldern och däröver.

  Comment by Kristina Strömberg — 2007-01-15 1:00 #

 3. Pettsson borde finnas med överallt hos alla, tycker jag när jag tänker närmare på saken!

  Comment by Jenny — 2007-01-16 10:06 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^