Betonggjutning, del 2

14 maj 2006 19:48 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Pyssel och hantverk, Trädgård | 2 kommentarer

Idag var jag och Viggo ute flera timmar på eftermiddagen. Jag lassade sand och jord, och varje vända fick Viggo åka i skottkärran tillbaka när den var tom. Jag klippte även ner torra delar av perennerna, och Viggo satt i plommonträdet.

Viggo i plommontradet

Sen kom Anita och Ullie och vi tog loss våra betongföremål ur sina formar. Det var svårt att få loss formarna. Jag är väl sådär nöjd med resultatet, men det var ju första gången vi testade betonggjutning. Jag hade nog för lös betong i botten på fågelbadet, för den hade trängt upp över delar av mosaiken. Jag försökte skrapa fram bitarna, men det är ganska ojämt, och allt gick inte att få fram. Litet ocentrerat med den inre formen i den yttre blev det också.

Rabarber

Mosaik

Vad ska du bli när du blir stor?, del 2

14 maj 2006 10:41 | Allmänt | 1 kommentar

Här om dagen skrev jag om vad mina kollegor ville bli när de var små. Här kommer rapport från hantverkscirkeln. Anita kunde inte minnas, men Fia ville bli brandman. Och här ska ni få höra vad Ullie ville bli! Hon ville bli slaktare, och lekte slaktare med sina gosedjur. Hon hängde upp dem som man gör på slakteri. Bland annat hade hon två jättestora gosedjur, som hon vunnit på tivoli. Det var en björn och en elefant. Kanske inte vanligaste djuren på ett slakteri, och kanske inte vanligaste drömyrket för ett barn.

Betonggjutning, del 1

14 maj 2006 8:51 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Pyssel och hantverk, Trädgård | 1 kommentar

Igår var Ullie, Anita och Fia här hela dagen, och vi gjöt betong. Tyvärr var det ganska blåsigt och kallt. Vi hade samlat på oss trasigt och kantstött porslin, som vi krossade och använde som mosaik. Vi gjorde krukor, fågelbad och gjöt även av rabarberblad till skålar. Nu står betongen och brinner i ett dygn. I eftermiddag ska vi ta ut allt ur formarna. Då blir det mer rapport.

Viggo tejpar
Viggo var förstås också med, och han tyckte det var kul att tejpa på porslinet.

Fia
Fia gör småbitar av porslinet. Först lägger man tallriken i en gammal handduk, och så bankar man med hammare eller gummiklubba. Man använder handduken för att skärvorna inte ska sprätta iväg. Sedan kan man knipsa av mindre bitar med tång.

Ullie och Anita
Ullie och anita fryser. Viggo är koncentrerad med att pyssla.

Rabarberblad
Ullie breder ut betong på ett rabarberblad. Först har man en liten hög med sand för att få skålformning. Sedan lägger man rabarberblad ovanpå med undersidan uppåt. Det är där den tydliga ådringen är.

Fia gjuter
Fia gjuter i en liten form tillverkad av kartong.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^