Betonggjutning, del 1

14 maj 2006 8:51 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Pyssel och hantverk, Trädgård | 1 kommentar

Igår var Ullie, Anita och Fia här hela dagen, och vi gjöt betong. Tyvärr var det ganska blåsigt och kallt. Vi hade samlat på oss trasigt och kantstött porslin, som vi krossade och använde som mosaik. Vi gjorde krukor, fågelbad och gjöt även av rabarberblad till skålar. Nu står betongen och brinner i ett dygn. I eftermiddag ska vi ta ut allt ur formarna. Då blir det mer rapport.

Viggo tejpar
Viggo var förstås också med, och han tyckte det var kul att tejpa på porslinet.

Fia
Fia gör småbitar av porslinet. Först lägger man tallriken i en gammal handduk, och så bankar man med hammare eller gummiklubba. Man använder handduken för att skärvorna inte ska sprätta iväg. Sedan kan man knipsa av mindre bitar med tång.

Ullie och Anita
Ullie och anita fryser. Viggo är koncentrerad med att pyssla.

Rabarberblad
Ullie breder ut betong på ett rabarberblad. Först har man en liten hög med sand för att få skålformning. Sedan lägger man rabarberblad ovanpå med undersidan uppåt. Det är där den tydliga ådringen är.

Fia gjuter
Fia gjuter i en liten form tillverkad av kartong.

1 kommentar

  1. Vi ett tillfälle ägnade jag och de äldre juniorflickorna oss åt att göra mosaik av gamla tallrikar och kakelplattor hemma i vårt kök. Vi använde oss av en gammal handduk också för att det inte skulle sprätta runt, men hade diskbänkens laminatskiva som underlag. Inte helt lyckat. Handduken blev till ett såll och bänken fick rätt stora märken. Som tur var hände detta innan vi bytte bänkskivor i köket. Mosaiken blev dock fin. Vi tillverkade tavelramar och grytunderlägg vill jag minnas. Ett gjutet rabarberblad målat i grönt fick jag för några år sedan av vår ”konstnärliga” granne. det är rätt fint att lägga bredvid fågelbadet (blått) med min keramikgroda ovanpå. Låter kul med betongen. Ser fram mot slutrapport.

    Comment by Kristina Strömberg — 2006-05-14 11:27 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^