Blogg om Uppsala-restauranger

7 maj 2006 21:16 | Allmänt | Kommentering avstängd

Vill bara passa på att tipsa alla Uppsalabor om en blogg om Uppsalas restauranger. Det är Peter Andersson, bland annat föreståndare på Arken, som bloggar om och recenserar sina restaurangbesök. Adressen är http://zodiac.blogg.se/egourmet/.

Picknick i Gamlis

7 maj 2006 21:07 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

I eftermiddag promenerade jag ut till Gamla Uppsala med Klara och Viggo. I en björkbacke hade vi picknick och åt prickigkorvmackor. En bit längre bort i backen satt ett äldre par och fikade. När vi gick förbi såg jag att det var ärkebiskopen och hans fru. K G hade keps.

Vi tittade även på backsipporna som blommade, och jag tog flera kort av dem med kameran, men när jag kom hem och laddade upp bilderna fanns det inga backsippebilder. Bara från picknicken. Skumt.

Picknicken

Picknick

Fräknar på min axel

7 maj 2006 12:16 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Det är fantastiskt härligt nu. Varmt och soligt, och det blir grönare och grönare. Ett par dagar har vi ätit lunch utomhus på jobbet, och igår var jag ute massor av timmar. Det var så varmt att jag bara hade shorts och linne, och gick barfota i gräset. Vilken underbar känsla! Brun blir jag ju aldrig någonsin, men litet mindre blek, och med massor av fräknar. Viggo och Klara gungade, och Klara åt sand i sandlådan.

Gungar

Sandladan

Bo var uppe och klättrade på taket för att montera en väderstation, och litet nervös blev jag när jag hörde något rasa ner. Men det var inte han, utan verktygslådan.

I fredags ringde jag för övrigt ett par byggfirmor. Vi vill ju ha hjälp att totalrenovera kök och badrum och dra om all el. Och vi måste ta mer banklån för detta och dräneringen, som vi redan fått offert på i höstas. Första firman hade fullt med jobb och ville inte ens komma och titta för att lämna offert förrän i augusti. Jag fattar att vi inte kan få någon om kommer och gör jobbet nu med en gång, men vi vill åtminstone få offert nu, så vi kan fixa lån, och boka in dräneringen. Andra firman kan göra jobbet i augusti, men komma nästa vecka och titta.

I fredags kväll var Maria, Magnus och Helmer här. De hade med sig indisk hämtmat. Gott. Helmer är ungefär så stor som Viggo var när han föddes. Han var en jättebebis, men det är inte Helmer.

Igår var jag och Viggo på stan tillsammans. Vi köpte nya gummistövlar åt honom. Det blev ett par röda Tretorn. Naturligtvis fanns en massa stövlar med actionhjältar och flames (nej, nej, det heter inte eldflammor på barnkläder), men av sämre kvalitet. Och jag vill ju att Viggo ska ha rejäla stövlar som han inte halkar i om han går på en regnblöt stenhäll i skogen. Som tur är började han inte tjata om Spindelmannenstövlar. Jag visade de röda och de blå Tretorn, och han valde de röda. Vi tittade även på sandaler. Förrförra sommaren hade han ett par som han inte kunde ha utan strumpor i, för annars fick han skavsår på hälen. Därför kollar jag jättenoga hur de ser ut inuti. Naturligtvis fanns inga som både funkade, var snygga och fanns i rätt storlek. Och de flesta var antingen med flames och monster eller glittriga. Jag vill ha neutrala skor som passar oavsett vad man har i övrigt. Bruna, svarta, beige, röda eller blå. Viggo plockade åt sig ett par rosa. Dem tyckte han om. Jag har ju inget emot att sätta rosa kläder på pojkar, det är till exempel rosa på Viggos tröja med landskap på. Men på skor vill jag ha mer neutralt så att det kan matcha vad som helst. Annorlunda färger kan man ha på kläderna istället. Kanske fånigt. Och så köpte vi gröna galonbyxor på H&M. Alla galonkläder är alltid röda eller blå, så alla barn på dagis ser exakt likadana ut. Nu fick han annorlunda, och grönt är ju fint. Innan vi åkte hem åt vi varsin glass. Viggo valde en Ahlgrens bilar-glass, och jag en Solero.

Här kommer en bonusbild på Klara i korgstolen nere i källaren. Hon älskar att klättra upp i den. Då känner hon sig stor som Viggo.

Korgstolen

När man söker på Kerstin

7 maj 2006 10:12 | Allmänt | Kommentering avstängd

Vi har ju litet tävling, min kollega Anton och jag, när det gäller våra bloggar. Anton blev skitsur när han insåg att jag hade mycket fler besökare än han, och försökte hjälpa upp det genom att skriva saker i rubriken som han hört att jag fick mycket googlesökningsträffar på.

För ett tag sedan googlade han på Anton, och hull.nu blev nummer 6 av 78 miljoner träffar, vilket han var mycket nöjd med. När jag googlade på Kerstin blev min blogg bara nummer 32 av 16 600 000 träffar. Du vann Anton!

Men du, trots att påskpysslandet är över och jag inte har 300 unika besökare per dag, ligger snittet på en bit över 50 per dag. Hur många har du, Anton?

För övrigt hittade jag detta när jag googlade på Kerstin: www.kerstin.fr. Blev nyfiken på vad det var för namne i Frankrike, och det var ju jättefina annorlunda kläder för vuxna och barn!

Klara 7-tand

7 maj 2006 9:54 | Allmänt | Kommentering avstängd

En till tand igen. Nu har Klara fyra tänder uppe och tre nere.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^