Betonggjutning, del 2

14 maj 2006 19:48 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Pyssel och hantverk, Trädgård | 2 kommentarer

Idag var jag och Viggo ute flera timmar på eftermiddagen. Jag lassade sand och jord, och varje vända fick Viggo åka i skottkärran tillbaka när den var tom. Jag klippte även ner torra delar av perennerna, och Viggo satt i plommonträdet.

Viggo i plommontradet

Sen kom Anita och Ullie och vi tog loss våra betongföremål ur sina formar. Det var svårt att få loss formarna. Jag är väl sådär nöjd med resultatet, men det var ju första gången vi testade betonggjutning. Jag hade nog för lös betong i botten på fågelbadet, för den hade trängt upp över delar av mosaiken. Jag försökte skrapa fram bitarna, men det är ganska ojämt, och allt gick inte att få fram. Litet ocentrerat med den inre formen i den yttre blev det också.

Rabarber

Mosaik

2 kommentarer

  1. Vilken fin bild av Viggo i trädet! Vi har printat ut den och satt upp den på kylskåpsdörren. Jag tycker resultatet av gjutningen ser lyckat ut. Ett sådant fågelbad med mosaik skulle jag också gärna vilja ha. Vad det svårt att göra?

    Comment by Kristina Strömberg — 2006-05-15 10:29 #

  2. Vad fint det blev! Synd att jag inte kunde vara med.

    Comment by Maria Haglund — 2006-05-15 23:31 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^