Man kan faktiskt fortsätta baka även på andra sidan julafton

28 december 2011 17:22 | Allmänt, Ätbart, Bakning, Bilder | 3 kommentarer

Visst, på julafton bakade jag inget, men på juldagen, annandagen och igår. Det var nämligen så att jag gav bort en massa egenhändigt bakat och kokat i julklapp till släkten när vi skulle ses. Så en del av det jag gjorde före jul var presenter: polkagristryffel, vit chokladtryffel med kanel och lingon, mjölkchokladtryffel med svartvinbärspuré, mozartkulor, lingonkola, saffransskorpor, och så bakade jag estnisk surlimpa som jag aldrig plåtade, men här kan ni se när jag bakade det i somras. Bland julklapparna fanns även gingersnaps, senap, körsbärssylt som jag kokade i somras och syltad pumpa som jag kokade i höstas, och så min egen teblandning, Mummablandning. Men mummablandningen är hemlig!

Det här har jag gjort efter julafton:

Saltlakritsmacaroner, recept här.

Saltlakritsmacaroner

Savartvinbärsmacaroner, recept här.

Svartvinbärsmacaroner

Rosenmaränger, recept här.

Rosenmaränger

Amerikansk chokladfudge, recept här.

Amerikansk chokladfudge

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Som diabetiker kan jag ju, som du vet, inte äta alla de här läckerheterna, men du ska veta att ditt estniska surbröd just nu är mitt frukostbröd. Redan att känna doften av surbröd!

  I morse gjorde jag som vanligt i ordning två skivor bröd, med margarin, julskinka och julsenap, till frukostkaffet, men sen kunde jag inte hålla mig utan gjorde ytterligare en macka.

  Comment by Enn Kokk — 2011-12-28 17:46 #

 2. extra läckra blir ju läckerbitarna av att du exponerar dem på t.ex pynta och spisa ribb.. :)

  Comment by Allt det gamla goda — 2011-12-28 22:22 #

 3. Jag har i kväll börjat smaka på dina läckerheter. De är underbara!

  Comment by Birgitta Dahl — 2011-12-28 22:39 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^