Rosenmaränger

Till rosenmaränger behöver man torkade rosenblad av någon väldoftande obesprutad ros. Det kan man nog inte köpa, så man får helt enkelt plocka rosor på sommaren om man odlar det själv, eller kan tigga från någon som gör det, och torka kronbladen. Sedan kan de förvaras i plastburk eller glasburk med lock tills de ska användas.

3 äggvitor
2 dl strösocker
1/2 krm ättiksprit
en liten näve torkade rosenblad av doftande ros som smulas fint

Värm ugnen till 100 grader. Vispa äggvitorna med ättikspriten och 1 dl av sockret till fast skum i en rostfri bunke. Plast är inte bra att vispa äggvita i, eftersom plasten ofta har kvar fettrester. Vispa så att det går att vända bunken upp och ned utan att det rinner ut. Vänd försiktigt ned resten av sockret och söndersmulade rosenblad. Spritsa ut marängsmeten till små toppar på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 45 minuter.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^