Vad kan man mer göra med all pumpa? Sylta den till exempel

8 november 2011 18:02 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 1 kommentar

Okej. Igår gjorde jag estnisk pumpasoppa med mannagryn och bittermandel till efterrätt. Ett kilo till av pumpan gjorde jag av med genom att sylta den efter ett estniskt recept. Jag har fortfarande kvar tärnat pumpakött från den första pumpan. Sedan finns två orörda pumpor kvar på trappen. En gigantisk och en litet mindre.

1 kommentar

  1. Ja, min mamma, din mormor syltade pumpa och bjöd på som tillbehör till kött och fläsk, ungefär som inlagd gurka eller pickles. Jag fick hjälpa till. Och jag har lagt in pumpa i vår familj också, fast för många år sedan. Ni tyckte inte särskilt mycket om den.

    Vi bjöds på pumpasoppa på Ellakalaset hos Anna i söndags. Jättegott.

    Hoppas du mår bättre nu!

    Mamma

    Comment by Birgitta Dahl — 2011-11-08 21:57 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^