Estnisk syltad pumpa

1 kg pumpakött
1,75 dl ättiksprit
0,5 l vatten
2,5 dl socker
en bit kanel
5 kryddnejlikor
ett par bitar citronskal
2-3 skivor pepparrot

Klyv pumpan, skrapa ur fröna och skär bort skalet. Skär pumpaköttet i tärningar och lägg dem i svag ättikslag gjord på 0,5 l liter vatten och 2 msk ättiksprit. Låt pumpan ligga i ättikslag i 12 timmar. Häll av lagen i en kastrull. Tillsätt socker, kanel, kryddnejlikor och citronskal och låt koka under lock i 5 minuter. Häll i ytterligare 1,5 dl ättiksprit och lägg i pumpan. Koka på svag värme tills pumpatärningna är genomskinliga. Lägg i pumpan blandad med pepparrotsskivor i glasburkar. Häll på lagen och tillslut med lock. Förvara mörkt och svalt.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^