Ett litet kalas

14 september 2012 16:17 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 6 kommentarer

43 år fyllde jag igår, och ett par kompisar kom och fikade på kvällen. Jag bjöd på smörgåstårta, bullar, chokladbiskvier och rosenmaränger. Kvällen innan födelsedagen hade barnen gjort fina födelsedagskort och slagit in i paket, och Klara hade plockat blommor och gömt i sitt rum. Allra mest hjärtknipande var nog ändå kom-ihåg-lappen!

Födelsedagsfika

Smörgåstårta

Födelsedagsfika

Bullar

Chokladbiskvier

Rosenmaränger

Blommor och paket från Klara

Klaras kom-ihåg-lapp

Chokladbiskvier

14 september 2012 16:17 | Allmänt, Ätbart, Bakning, Bilder | 1 kommentar

Riktig fransk smörkräm, vet ni hur gott det är? Farligt gott! Och ännu godare på biskvibotten och doppad i fin choklad. Chokladbiskvier brukade jag baka massor till Kafé Mumrik på 90-talet, men på den tiden gjorde jag en mycket enklare smörkräm och doppade i blockchoklad. Nuförtiden, aldrig! Låter det krångligt att temperera chokladen? Det är värt det. Det är det som gör att chokladen inte smälter och blir kladdig i rumstemperatur när man serverar biskvierna. Här hittar ni receptet.

Chokladbiskvier

Chokladbiskvier

Chokladbiskvier

Chokladbiskvier

Det blir ju alltid samma smörgåstårta i alla fall

14 september 2012 16:16 | Allmänt, Ätbart, Bilder | Inga kommentarer

I födelsedagspresent förra året fick jag en superfin bok om smörgåstårtor av min brorsa, och ofta tittar jag i den och tänker att jag ska testa olika. Men i slutändan blir det ändå alltid samma som jag gör till alla födelsedagar, en med lax- och pepparrotsfyllning, ägg- och curryfyllning och räkfyllning. Här har ni receptet, hör ni!

Smörgåstårta

Smörgåstårta

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^