Chokladbiskvier

25-30 st

Biskvier
125 g socker
60 g äggvita (cirka 2 st)
250 g mandelmassa

Sätt ugnen på 180 grader. Kör mandelmassan i matberedare med metallkniven så den blir finfördelad. Tillsätt socker och äggvita och kör till en slät massa. Fyll biskvimassan i en spritspåse med en slät tyll nummer 12. Spritsa biskvier stora som en enkrona på plåt på bakplåtspapper. Grädda biskvierna gyllenbruna i mitten av ugnen 12-14 minuter. För att lättare kunna lossa biskvierna kan man lägga in dem med papperet i frysen en stund när de har svalnat. Då går det lätt att dra av.

Fransk smörkräm
125 g socker
0,5 dl vatten
1/4 vaniljstång
80 g (cirka 4 st) äggula
250 g smör

Vispa äggulorna lätt och luftigt i en bunke. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en liten kastrull. Tillsätt vatten och socker. Koka upp och koka tills termometern uppnår 117 grader. Slå sockerlagen över äggulorna under kontinuerlig vispning. Vispa krämen kall på mellanhastighet. Tillsätt det rumstempererade smöret i klickar under fortsatt vispning.

Stryk smörkräm toppigt på biskvibottnarna. Kyl dem i 30 minuter i kylskåpet.

200 g mörk choklad 70 % till doppning

Temperera chokladen så här: Finhacka chokladen. Smält hälften av chokladen antingen i mikrovågsugn eller vattenbad tills chokladen når 48-50 grader. Rör ner resten av chokladen i den smälta chokladen, så att den också smälter. Rör tills temperaturen är 27-28 grader. Värm chokladen tills den är 31-32 grader. Doppa biskvierna i chokladen och ställ dem på bakplåtspapper att stelna.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^