Arkaparken heter det ju

20 maj 2011 12:37 | Allmänt | 3 kommentarer

Ja visst! Nu också officiellt! Parken utanför Arken, Nykterhetsvännernas Studenthem i Uppsala, har ju alltid kallats Arkaparken. Det är bara det att den inte har haft något namn officiellt. Men i några månader har Uppsala kommuns namngivningsnämnd stött och blött frågan. Från tjänstemannahåll ville man kalla den för Rindaparken, för det har tydligen förvaltningen kallat den eftersom kvarteret heter Rinda. Men så blev det inte. Vi från Arken fick understöd från Ortnamnsarkivet i att det enda namnet som har något stöd av hävd är Arkaparken, för det har den kallats under många decennier. Halva parken var ju Arkens gård från början. I höst blir det festlig invigning av det officiella namnet!

217 år för Arken

20 maj 2011 12:37 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

Det finaste och roligaste ideella uppdraget man kan ha är att sitta i styrelsen för Stiftelsen Nykterhetsvännernas Studenthem i Uppsala, Arken. Mitt gamla studenthem där jag bodde 1989-1999. Och min morfar, mamma och syster har bott där, på 20-talet, 50-60-talet respektive 70-80-talet. Där är jag vice ordförande. Men jag ligger i lä. Igår hade vi sammanträde med stiftelsens styrelse, och samtidigt hade stiftelsens förtroendenämnd sammanträde och fyra personer som ägnat större delen av sina långa liv åt Arken avtackades. Tillsammans har de bott, arbetat som föreståndare och haft uppdrag i Hemitkåren, styrelsen och förtroendenämnden i sammanlagt 217 år, hade förtroendenämndens ordförande Julie White räknat ut. Imponerande! De hyllade var Hans Sverredal, Sigvard Nilsson, Lennart Källströmer och Sven Hedenskog. Till deras ära införskaffas nya linnedukar till Hemitkårens fester, med stiftelsens och herrarnas monogram. Och så åt vi tårta från Ofvandahls med deras namn, och en Haxpt! Efter festligheterna hade vi förstås sammanträde och diskuterade bland annat underhållsplanen.

Cirkelskivan presenterar

20 maj 2011 7:44 | Allmänt, Bilder, KF | Kommentering avstängd

Inte har låtarna någonting att göra med Cirkelkaffe, men det här är en reklamskiva för detsamma. Så här står det på baksidan av konvolutet: Treklangen är inte endast ett musikaliskt ackord. Den symboliserar en harmonisk helhet. ”CIRKELKAFFE, CIRKELVAC och SNABBKAFFE bildar också en treklang, som på det kulinariska området visar att alla goda ting är tre.” Jag kan inte låta bli sådan här Konsumnostalgi. Den passar fint till min Cirkelkaffekanna och mina Konsumkannor! KF började tillverka Cirkelkaffe 1932, och lade ned märket på 90-talet.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^