Drömmare

7 maj 2011 19:15 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

Tänk att Viggo är en sådan drömmare, precis som jag. Ibland är han liksom onåbar, helt inne i sina tankar. Häromdagen när jag hämtat honom på fritids och vi cyklade genom Tunabergsallén till dagis, cyklade han rätt in i ett träd för att han tänkte på annat. Och ofta på vintern, när vi går från fritids till dagis bara han och jag, och vi har pratat en stund om hur det varit i skolan, då säger han så här: ”Mamma, kan vi inte bara gå och hålla varann i hand och tänka nu?”. Och så gör vi det. Fina pojken. Det är en rikedom att ha fantasi och drömmar. Jag skulle i alla fall inte klara mig utan det.

Men hon har ju lugg

7 maj 2011 19:04 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Efter gårdagens besök på Hårmakarna har Klara faktiskt lugg. Eller egentligen hade hon litet lugg innan också, för hon hade liksom tagit en sax och klippt sig själv. Så kan det gå. Så vi fick gå till frisören och få det ordentligt klippt. Kolla också vilket självlockigt hår hon har. Inte alls som Viggos raka hår. Naturliga korkskruvslockar. Precis som jag faktiskt, när jag har långt hår, men det var ett tag sedan nu. I alla fall, en riktig guldlock med lugg är hon.

Dagens kopp: Rosenknoppskopp!

7 maj 2011 18:55 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Nu blir ni allt litet förvånade, för den här tekoppen har jag faktiskt köpt på loppis idag. Den är krusidullig och rosenknoppig och guldig och inte alls Kerstin, tänker ni. Håller med. Men så här är det. Om ni kollar på det här inlägget om mockakaffekopparna som jag vuxit upp med, och som min mamma tror att hon köpte 1960 ungefär, då förstår ni att jag måste köpa den. För de små mockakaffekopparna med samma dekor är så bedårande. Jag beundrade dem så mycket när jag var liten. De är mycket stramare till formen, och därför mycket snyggare än den här tekoppen. Egentligen är jag barnsligt förälskad i dekoren, men de där diagonala vågrörelserna i modellen förstör. De är litet för mycket. Jag undrar om den här koppen kan vara tillverkad mycket senare än mammas mockakoppar från 60-talet. Jag tycker att den känns 80-90-tal i modellen, och det är ju inte alls ovanligt med dekorer som fortsätter tillverkas i många decennier, men på nya modeller. Koppen är stämplad Tuscan fine english bone china Made in England. I vilket fall kunde jag inte motstå den, och Klara blev överförtjust när jag packade upp den hemma.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^