Dagens kopp: Rosenknoppskopp!

7 maj 2011 18:55 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Nu blir ni allt litet förvånade, för den här tekoppen har jag faktiskt köpt på loppis idag. Den är krusidullig och rosenknoppig och guldig och inte alls Kerstin, tänker ni. Håller med. Men så här är det. Om ni kollar på det här inlägget om mockakaffekopparna som jag vuxit upp med, och som min mamma tror att hon köpte 1960 ungefär, då förstår ni att jag måste köpa den. För de små mockakaffekopparna med samma dekor är så bedårande. Jag beundrade dem så mycket när jag var liten. De är mycket stramare till formen, och därför mycket snyggare än den här tekoppen. Egentligen är jag barnsligt förälskad i dekoren, men de där diagonala vågrörelserna i modellen förstör. De är litet för mycket. Jag undrar om den här koppen kan vara tillverkad mycket senare än mammas mockakoppar från 60-talet. Jag tycker att den känns 80-90-tal i modellen, och det är ju inte alls ovanligt med dekorer som fortsätter tillverkas i många decennier, men på nya modeller. Koppen är stämplad Tuscan fine english bone china Made in England. I vilket fall kunde jag inte motstå den, och Klara blev överförtjust när jag packade upp den hemma.

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

  1. Jag är väldigt väldigt svag för rosenblommigt. Har tjatat i evigheter om att vi borde ha något liknande. Ska hålla utkik när vi ska till England senare i sommar, britterna kan det här med rosor. :)

    Comment by Anders — 2011-05-07 19:01 #

  2. Know the feeling, jag har en del ”love-to-hate”, föremål här hemma, eller kanske ”hate-to-love”? Rosenkoppen känns i alla fall så där härligt, engelskt romantisk! Vad än den rationellare delen av hjärnan hävdar… :)
    /helena

    Comment by enannanhelena — 2011-05-08 11:00 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^