217 år för Arken

20 maj 2011 12:37 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

Det finaste och roligaste ideella uppdraget man kan ha är att sitta i styrelsen för Stiftelsen Nykterhetsvännernas Studenthem i Uppsala, Arken. Mitt gamla studenthem där jag bodde 1989-1999. Och min morfar, mamma och syster har bott där, på 20-talet, 50-60-talet respektive 70-80-talet. Där är jag vice ordförande. Men jag ligger i lä. Igår hade vi sammanträde med stiftelsens styrelse, och samtidigt hade stiftelsens förtroendenämnd sammanträde och fyra personer som ägnat större delen av sina långa liv åt Arken avtackades. Tillsammans har de bott, arbetat som föreståndare och haft uppdrag i Hemitkåren, styrelsen och förtroendenämnden i sammanlagt 217 år, hade förtroendenämndens ordförande Julie White räknat ut. Imponerande! De hyllade var Hans Sverredal, Sigvard Nilsson, Lennart Källströmer och Sven Hedenskog. Till deras ära införskaffas nya linnedukar till Hemitkårens fester, med stiftelsens och herrarnas monogram. Och så åt vi tårta från Ofvandahls med deras namn, och en Haxpt! Efter festligheterna hade vi förstås sammanträde och diskuterade bland annat underhållsplanen.

1 kommentar

  1. […] dessa gubbar är förebilder för mig: http://kerstin.kokk.se/?p=9851 […]

    Pingback by dessa gubbar är förebilder för mig: http://kerstin.kokk.se/?p=9851 « Jobjörn Folkesson — 2011-05-20 14:11 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^