Så mycket trevligare med stringhyllesektionen istället för Billy i björk

21 december 2010 20:29 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 9 kommentarer

Äntligen har jag gjort slag i saken och bytt ut de trista Billybokhyllorna i björk som stod i ett hörn av vardagsrummet. Nu står de i Klaras rum istället och slukar massor som behövde ordning och reda. Det krävde även omflytt av rätt mycket böcker mellan olika rum och ned i källaren. Visserligen har jag kvar två Billy bakom matsalsbordet i vardagsrummet, där jag bland annat har en hel hylla med litteratur om konst, formgivning och arkitektur, men jag hoppas kunna byta ut dem också så småningom. Sektionen som kom upp i vardagsrummet innehåller tre golvgavlar med tre väggavlar ovanför, så de är ungefär lika stora som två Billy. Istället för böckerna som hamnade i källaren tog jag upp mina två dockskåp från 40- och 50-talet. Jag behöver göra i ordning dem ordentligt. Sen ska ni få se närbilder! Jag har inte hållit på med dockskåpen alls på många år. Dessutom fick alla mina detektivspel och andra gamla sällskapsspel plats, en del porslin och trädgårdslitteraturen. Det blev verkligen så mycket luftigare och bättre med bara den 20 cm djupa hyllan och ingen hylla mot söderväggen. De där golvgavlarna köpte jag på tradera i originalkartong!

Viggos jullov började så klart med kräksjuka

21 december 2010 15:13 | Allmänt, Bilder | 2 kommentarer

Igår var det skolavslutning på Domarringen. Ute. Först hämtade jag Klara på dagis och drog henne på snowracern till skolan, och det var mörkt och kallt och förvirrat på skolgården. Kören och rektorerna stod uppe i fönstren på andra våningen och höll låda, och det kunde man se i trängseln om man var vuxen, men inte om man var barn. Klara var dessutom trött och frusen, så jag fick hålla henne i min famn i en dryg halvtimme. Det var jävligt tungt med en fem och ett halvt-åring. Viggos klass såg vi inte alls, och det tog ett tag att hitta Viggo efteråt. Sen drog jag hem båda barnen på snowracern, och Klara grät hela vägen för att det var så kallt. Plötsligt när vi gick på gångvägen genom Röboskogen sa hon att hon såg en fjäril, en gul citronfjäril, och då grät hon inte i en minut eller så. Tänk om man kunde se en citronfjäril och det var vår nu? Hemma fick jag stoppa om barnen med täcken och elda i öppna spisen för att det skulle bli bra igen, och på kvällen orkade vi bara ligga i soffan och se på några avsnitt av Doktor Snuggles.

Och så i natt vid ettiden vaknade Viggo och hade kräkts massor i sängen. Det tog nästan en timme att ta hand om och duscha honom, sanera sängen och plocka fram en madrass och bädda åt honom på vardagsrumsgolvet. Han kräktes flera gånger på natten, så jag har inte sovit så mycket. I förmiddags kunde han inte få i sig något, men till lunch hade aptiten kommit tillbaka och han åt fyra fiskpinnar. Klara som var kräksjuk redan förra veckan åt med god aptit både av fiskpinnar, ris, remouladsås och ärtor.

Själv har jag inte jullov än. Sitter hemma och jobbar med ett par saker som måste bli klart före jul. Förhoppningsvis imorgon. Jag längtar efter att baka nötkakor, struvor, upplandskubb och annat! Och om ni har tur får ni snart se ett inlägg med bilder på vad jag slitit med i helgen, en stringhyllesektion i vardagsrummet.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^