Så mycket trevligare med stringhyllesektionen istället för Billy i björk

21 december 2010 20:29 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 9 kommentarer

Äntligen har jag gjort slag i saken och bytt ut de trista Billybokhyllorna i björk som stod i ett hörn av vardagsrummet. Nu står de i Klaras rum istället och slukar massor som behövde ordning och reda. Det krävde även omflytt av rätt mycket böcker mellan olika rum och ned i källaren. Visserligen har jag kvar två Billy bakom matsalsbordet i vardagsrummet, där jag bland annat har en hel hylla med litteratur om konst, formgivning och arkitektur, men jag hoppas kunna byta ut dem också så småningom. Sektionen som kom upp i vardagsrummet innehåller tre golvgavlar med tre väggavlar ovanför, så de är ungefär lika stora som två Billy. Istället för böckerna som hamnade i källaren tog jag upp mina två dockskåp från 40- och 50-talet. Jag behöver göra i ordning dem ordentligt. Sen ska ni få se närbilder! Jag har inte hållit på med dockskåpen alls på många år. Dessutom fick alla mina detektivspel och andra gamla sällskapsspel plats, en del porslin och trädgårdslitteraturen. Det blev verkligen så mycket luftigare och bättre med bara den 20 cm djupa hyllan och ingen hylla mot söderväggen. De där golvgavlarna köpte jag på tradera i originalkartong!

9 kommentarer

 1. Så jättefint det blev! Och färdig till jul. Grattis!

  Idag har jag lagt in sill och skurit sillsallad. I kväll har jag hjälpt Pappa med syltan, som just är färdig.

  Vi har fått städat av två unga kvinnor. Vi betalar förstås – men jag hade aldrig orkat.
  Nu är det rent och fint.

  Jobba inte ihjäl dig!

  Mamma

  Comment by birgitta dahl — 2010-12-21 22:04 #

 2. fint med string. jag ska köpa fler sektioner när vi kommit i ordning i huset.

  Comment by Pernilla — 2010-12-21 22:06 #

 3. Det ser verkligen fint ut! Dockskåpen ser ut som små hyllor med fack, när de står så där, inne i, själva stringhyllan. Här hemma har vi bara en ärvd liten vägghängd string, men den pryder sin plats & slukar faktiskt mer böcker (och andra livsnödvändiga prylar:) än man tror.
  I vardagsrummet tronar, sen över femton år tillbaka, ”Ivar”, han är ganska luftig och fin han också… sitt något skamfilade rykte till trots :)

  Så då ska det ”lekas med dockskåp” i jul? Kul!
  mvh helena

  Comment by enannanhelena — 2010-12-21 23:17 #

 4. Oh, vad det blev fint. Det måste varit ett jättejobb ni gjort under helgen som fått till det så fint.

  Comment by Kristina Strömberg — 2010-12-22 0:31 #

 5. Vad fint ni har det! Underbar taklampa också, och allt stämmer så bra ihop.

  Comment by Eli — 2010-12-22 1:02 #

 6. Snyggt. Jag har två Stringnattygsbord. Men vad är det för filur som hänger i gardinstången?

  Comment by Ann Christin — 2010-12-22 9:07 #

 7. Tjusigt! =)

  Comment by Clinen — 2010-12-22 10:28 #

 8. Kul att se hur du har det hemma. Och stringhylla har ju jag också. Undrar hau många som gillar 50/60-tal som inte har stringhylla?

  Comment by form55 — 2010-12-22 20:19 #

 9. Jag ser fram emot att få se fler bilder på dina dockskåp. Jag har själv några stycken och bland annat ett sådant Lerrohus som du har. Kanske samma tapeter som ditt högra…

  Comment by Moster Mjölgumpa — 2010-12-28 19:50 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^