Finaste åttaåringen

26 september 2010 20:12 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

Ute sken solen hela dagen, men Viggo har mest byggt lego.

Fina kakfatet som farmor och farfar hade

26 september 2010 14:42 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

Ja, nästan i alla fall! Det här fatet fick jag av min lillebror i födelsedagspresent. Så otroligt fint av honom! Det är nämligen ett likadant fat som farmor och farfar hade, men i något mindre storlek. Deras fat stod alltid på köksbordet i Juniskär, och användes både till bröd och kaffebröd. Det är ett av de mest intensiva minnen jag har från deras hem, en av de saker som jag först ser framför mig när jag försöker minnas hur det var.

Under står det 1029 223. Det finns ingen Ekebystämpel, men de hade sagt i antikaffären när min brorsa köpte det att det var Upsala-Ekeby. Nu vill jag gärna ha hjälp av någon Upsala-Ekeby-expert med om det stämmer, vad serien heter och andra uppgifter.

Intensivkalasar

26 september 2010 14:12 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 1 kommentar

Folk brukar skratta åt mig när jag måste dokumentera allting och fotografera mat och kakor innan man får äta, men ibland är det så stressigt att man inte hinner. Det har liksom varit så intensivt med kalas och släkt på besök. Igår var Viggos åttaårsdag, och då hade vi familjekalas med 13 personer med bullar och kakor och chokladtårta, och sedan middag, men jag hann inte ta en enda bild. I fredags kväll hade vi kompiskalas för Viggo. Han ville bara bjuda tre klasskompisar, och bjuder man så få är det inget problem att bara välja ett urval. Klart man ska få ha kalaset precis som man vill, och det blev jättemysigt. Dessutom kom kompisarnas föräldrar och småsyskon och var med på slutet och fikade. Väldigt trevligt, och sånt fixar man ju inte när man gör jättekalas. Serverade bullar och kakor då också, och så hade jag gjort en glasstårta, för det gillar alla. Den hann jag faktiskt ta ett par bilder av. Kalaset avslutades med skattjakt i mörkret i trädgården med ficklampor och skattkarta!

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^