Fina kakfatet som farmor och farfar hade

26 september 2010 14:42 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

Ja, nästan i alla fall! Det här fatet fick jag av min lillebror i födelsedagspresent. Så otroligt fint av honom! Det är nämligen ett likadant fat som farmor och farfar hade, men i något mindre storlek. Deras fat stod alltid på köksbordet i Juniskär, och användes både till bröd och kaffebröd. Det är ett av de mest intensiva minnen jag har från deras hem, en av de saker som jag först ser framför mig när jag försöker minnas hur det var.

Under står det 1029 223. Det finns ingen Ekebystämpel, men de hade sagt i antikaffären när min brorsa köpte det att det var Upsala-Ekeby. Nu vill jag gärna ha hjälp av någon Upsala-Ekeby-expert med om det stämmer, vad serien heter och andra uppgifter.

3 kommentarer

  1. Jag har försökt söka numret under fatet och har inte hittat detta fat eller mönster, men har en idé. Föremål med liknande nummer har tillverkats av Ekeby för Turitz, d.v.s. Epavaruhusen. EPA ville ha sina egna varor och därför står det inte UE under de som Ekeby tillverkade åt EPA. EPA fanns i Sundsvall på 50-talet; att farmor och farfar skulle ha köpt fatet där tror jag inte är en långsökt tanke. Just detta nummer hittar jag inget på och numren intill har andra slags mönster, så det här är endast spekulationer. Vet någon något mer om detta fat?

    Comment by Hatti — 2010-09-27 13:31 #

  2. […] som helst, men jag tänker på det som ett kakfat för att det är samma modell som det svartvita trekantiga fat som farmor och farfar hade, och som alltid användes för bröd och kakor i köket i Juniskär. Ett […]

    Pingback by Kerstin Kokk » Gult trekantigt kakfat — 2011-10-06 7:17 #

  3. […] här trekantiga faten förbryllar mig. Först fick jag det vita med svarta ränder av min bror, och det är ett likadant som farmor och farfar hade. Ett älsklingsfat med så många […]

    Pingback by Kerstin Kokk » Ännu ett trekantigt fat — 2012-06-16 18:22 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^