Gult trekantigt kakfat

6 oktober 2011 7:17 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Eller ja, man kan väl ha det som vilket uppläggningsfat som helst, men jag tänker på det som ett kakfat för att det är samma modell som det svartvita trekantiga fat som farmor och farfar hade, och som alltid användes för bröd och kakor i köket i Juniskär. Ett likadant fat hittade min bror åt mig förut, och i somras hittade han det här gula i samma modell och gav till mig i födelsedagspresent. Fast det här är aningen större. Ni kan se på bilden där de står på varann. Visst är de snygga ihop så, förresten? Och snyggt med svart undersida till den gula ovansidan. Precis som med det svartvita har jag inte identifierat vad det är för tillverkare, men en teori är att det är Upsala-Ekeby för någon varuhuskedja. Jag tycker att det är något sämre kvalitet på de här faten än det brukar vara på Upsala-Ekeby, så jag vet inte.

1 kommentar

  1. Det där trekantiga, svart-vita brödfatet var – fast i lite större format – nästan ett med köksbordet i Juniskär. Där fanns alltid några skivor hårt bröd, ofta också något mjukt matbröd insvept i en plastpåse. Det stod där också när farmor hade dött och Kjell bodde kvar där ensam. Jag tror inte att någon av oss ens kom på tanken att beröva det där köket, mot slutet Kjells, det där fatet, så det blev kvar där. Det gick väl till någon auktionsfirma efter Kjells död.

    Comment by Enn Kokk — 2011-10-06 11:56 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^