Det här med måndagar

22 februari 2010 18:01 | Allmänt | 5 kommentarer

Att helgen är slut och att det är vardag och man ska iväg och lämna barn och åka tåg och allt det där brukar kännas så motigt. Men jag har kommit på en grej. Det är inte att ledigheten är slut och det är dags att jobba, för det kändes inte det minsta motigt att komma igång idag när jag satt hemma och jobbade. Det är bara det där med att hinna till dagis och skolan och bussen och tåget. Och den känslan är mycket, mycket värre på vintern med alla kläder och snön och kylan. Då vill jag ju verkligen inte gå ut alls. Tänk vad härligt när det blir vår och man kan cykla!

Jag brukar för det mesta jobba hemma på fredagar, och det tycker jag också är så skönt. Jag får ett större lugn inför helgen av att sitta hemma och avsluta arbetsveckan koncentrerat. Men jag tror att idealt vore att jobba hemma både måndagar och fredagar, och så åka till Stockholm och träffa kollegorna och ha möten tisdag-torsdag. Tyvärr brukar vi ofta ha halvdagsmöten på jobbet på måndagar, så det går nog inte. Men jag tror inte att tisdagarna skulle kännas lika pestiga som måndagmorgnarna, för då är man liksom redan igång med vardagen.

Tulpaner i smala vaser

22 februari 2010 15:55 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 4 kommentarer

Om man köper tre buketter tulpaner och blandar så räcker det till många arrangemang. Jag gjorde en stor maffig bukett i en Aaltovas som jag har bredvid mig när jag sitter här hemma och jobbar, en mer normalstor på köksbordet och så de här. Det är så fint att bara sätta några tulpaner i en smal vas, eller flera smala vaser tillsammans, som här. Den vita vasen är samma modell som Bersåvasen.

Bäst att hålla sig inne

22 februari 2010 15:45 | Allmänt, Bilder | 2 kommentarer

När det är 24 minusgrader och tågkaos är det lika bra att stanna hemma och jobba. Jag gick till Konsum och bunkrade mat igår när det bara var 15 minusgrader så idag sticker jag inte ut näsan utanför dörren i onödan. Har bara pilat ut snabbast möjligt och hämtat en ny säck ved så jag kan elda i öppna spisen. Jag oroar mig för all den här snön. Det kommer ju att ta sjukt lång tid för den att smälta när det blir vår. Satan i gatan säger jag.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^