Men loppisarna då?

31 juli 2009 22:42 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

I natt satt jag och gjorde en ambitiös karta i Google Maps över loppisar som jag fått tips om, främst från Benny med Porslinsbloggen. Jag lade in något intressant kafé också. Jag förstod i och för sig redan från början att vi inte skulle hinna med allt, men det blev faktiskt mycket mindre än jag tänkt. Mest i och kring Gävle. Sen kom insikten om att det ju tar rätt lång tid vid varje ställe när barnen ska med, även om det faktiskt funkar bra att ha dem med inne på loppisarna, och att det var bråttom till Leksand innan museet skulle stänga. Så i Dalarna blev det bara en loppis, men inte vilken loppis som helst. Det var nämligen så att Porslinsbloggen-Benny hade ordnat loppis hemma i sin trädgård i Falun, och han hade plockat undan några saker åt mig. Jag fick också komma in och se hans imponerande samling av främst Gefle-porslin. Fantastiskt! Barnen var rätt less vid det laget, och Klara hängde och klängde i mig, men jag fick mig en trevlig pratstund.

Mest grämer jag mig över att jag inte hann till Tulavippan, men det får väl bli fler loppisturer till Dalarna. Min loppiskarta hittar ni i alla fall här. Jag har tänkt lägga in loppisar från andra delar av landet också, och bra och trevliga konditorier och sådana trevligheter.

Så vad blev det då? Jo, det här. Kopparna som Benny hade lagt undan åt mig ska jag blogga mera om imorgon eller så.

DSC06847

Vi hamnade mitt i Classic Car Week

31 juli 2009 22:10 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

De hade träff bredvid konstmuseet.

DSC06843

Kanske inte värt att åka till Leksand för

31 juli 2009 22:05 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | Inga kommentarer

Marianne Westman-utställningen var litet av en besvikelse faktiskt. Ett litet rum med ganska få objekt och mycket litet utställningstext. Inte riktigt värt att åka till Leksand för faktiskt. Om man inte kan mycket om hennes arbete sedan tidigare tror jag inte att man riktigt får en bild av henne genom utställningen. Och kan man bara litet om den tidens porslinsformgivning och om henne så var det inget nytt. Inte faktamässigt, och det som visades kan man gå in i någon av de välsorterade antikaffärerna på Upplandsgatan och hitta, alltihop. Nån gång när jag har råd ska jag köpa de fina karotterna i Picknick-serien, särskilt den med sockerärtor på, och härliga mattallrikarna med fiskar på ur My garden.

DSC06835

DSC06837

DSC06838

DSC06839

Roadtrip

31 juli 2009 21:47 | Allmänt, Bilder | Inga kommentarer

På väg mot massor av loppisar och Marianne Westman-utställning på Leksands konstmuseum. Barnen tittar på Star Wars i baksätet. Jag lyssnar på Heliga familjen i P1.

DSC06830

DSC06827

DSC06829

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^