Dagens kopp: blå Groblad

16 juli 2009 22:17 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

Min bruna Groblad behövde en kompis! Får jag lov att presentera min nya blåa Groblad? Inte bara färgen skiljer dem åt. Om man tittar noga är det två varianter av modell på koppen. Den blå har en skåra i örat, medan den bruna är helt slät på örat. Det är inte heller exakt samma böj på örat. På den bruna finns det även fyra skåror i ringen under koppen. Annars är den exakt likadan till modellen. Men som om inte det vore nog skiljer sig också dekoren åt litet. Titta noga på den spretiga växtligheten längst ner som går som en krans runt koppen. På den blå är det fler och tätare linjer. Det måste vara så att den bruna är en senare variant, som är något förenklad både till modell och dekor.

DSC06716

DSC06718

DSC06715

Classic, The Beat eller Brit

16 juli 2009 18:04 | Allmänt, Bilder, Förpackat | 2 kommentarer

Inte så att jag är trött på Fifth Avenue, men jag har länge varit sugen på att köpa flera av Burberrys parfymer. Stod och valde mellan Burberry Classic, Burberry The Beat och Burberry Brit. Det blev Brit, kanske för att förpackningen och flaskan är snyggast. Den innehåller lime, vit pion, mandel, ambra och vanilj. Jag är väldigt nöjd med den. Men visst låter det gott med svarta vinbär, gröna äpplen, persikor, cederträ, jasmin, mysk och vanilj, som Burberry Classic är gjord av. För att inte tala om The Beat med mandarin, bergamott, kardemumma, rosépeppar, iris, hyacint, blåklocka, te, cederträ, vetiver och vit mysk. Och så är ju Agyness Deyn så cool i reklamen. Ja, jag går på det. Får nog köpa både Classic och The Beat också snart.

DSC06722

Because it’s torsdag

16 juli 2009 14:15 | Allmänt, Ätbart, Bilder | Inga kommentarer

Har stått i nattlinnet och stekt pannkakor och plättar.

DSC06711

Stil

16 juli 2009 11:52 | Allmänt, Bilder | 2 kommentarer

Om man vill klä sig med stil skaffar man naturligtvis gamla IOGT- eller NTO-manschettknappar. När Anders kom till kongressbutiken var manschettknapparna tyvärr slutsålda, men han köpte kragknappar och använde istället.

DSC06679

DSC06680

Anders provade även en IOGT-ring som råkade fastna. Bilden blev tyvärr suddig, men jag bjuder på den ändå. Micke som försöker slita ringen från Anders finger.

DSC06676

Jag ska bara

16 juli 2009 11:39 | Allmänt, Bilder | 7 kommentarer

Hann varken fotografera eller blogga särskilt mycket från IOGT-NTO-kongressen förra veckan, men här är en bild på Mikkis som slet med att skriva klart protokollet från den dagens session. Hon hade lovat att gå ut med mig och äta middag och vi var vrålhungriga. Natten innan hade hon suttit uppe till halvsju på morgonen och skrivit protokoll, och sedan sovit tre timmar. Hon var så nöjd att hon blev klar före nio på kvällen. Sen var hon faktiskt ledig några timmar och vi åt middag och gick tillbaka till mitt hotellrum och ordnade ett litet teparty. Vid tolvtiden skulle hon gå och lägga sig, men blev en halvtimme senare uppringd av Elisabeth som ville att hon skulle komma ner och läsa protokoll. Mikkis försökte litet fint säga att det kanske vore bra om hon sov först, men det gick inte för sig. Elisabeth påpekade hur långt de andra mötessekreterarna kommit. Det var bara att gå ner och jobba igen, halvett på natten.

DSC06675

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^