Sen avslutning

11 juni 2009 23:31 | Allmänt, Bilder, Videoblogg | Kommentering avstängd

Grå och regnig började dagen, men när jag kom hem till Uppsala igen för att gå på Viggos skolavslutning var det soligt och varmt. Riktigt varmt. Så varmt att det var rätt jobbigt i Missionskyrkan klockan sju. Klara ville inte sitta still, utan ålade omkring i mitt knä. Rätt värdelöst att ta bilder med mobilen uppifrån läktaren. Påminner mig återigen om att jag verkligen behöver en digital systemkamera.

dsc06464

dsc06467

Andra bullar

11 juni 2009 0:20 | Allmänt, Ätbart, Bilder | Kommentering avstängd

dsc06459

Först kanelbullar på sommarfesten på dagis, sen lagade jag köttbullar till middag. Snopet nog blev det bara jag och Viggo, för Klara somnade innan jag var klar med middagen. Trevligt hade vi i alla fall. Bland annat diskuterade vi vilka saker som skulle kunna tänkas fastna på en igelkott. Viggo började med att fråga om en boll kan fastna på en igelkott, och sedan ett löv, en frukt, en plåtburk och en hel del andra saker. Jag trodde att det mesta inte kunde fastna.

Fiskbilen på besök

11 juni 2009 0:13 | Allmänt, Bilder | 4 kommentarer

Undrar om det fanns en fiskbil som körde omkring i Bärby Hage på 60-talet? Det gjorde det nog. Det var i alla fall en ny företeelse för mig nu. Det är bara glassbilen som brukar köra omkring här. Men när jag höll på med matlagningen ringde det plötsligt på dörren. Utanför stod en kille och sa Fiskbilen på besök. Sen såg jag honom köra några meter i taget och hoppa ur bilen och ringa på i alla hus.

dsc06457

Den där klänningen

11 juni 2009 0:00 | Allmänt, Bilder | 2 kommentarer

Den där klänningen som Klara tjatat om att få ha på dagis och äntligen fick ha idag, det var en kamp att få av den. Hon somnade i soffan medan jag lagade middag, och när jag kom för att ta av den och bära in henne till sängen blev hon tvärarg. Hon ville absolut inte ta av den. Jag lirkade och hon höll fast. Men jag fixade det, och hon var så trött att hon somnade om med en gång trots ilskan.

Men jag förstår att Klara älskar klänningen. Det gör jag också. Jag hade den när jag var liten, och troligen min syster innan dess. När jag strök klänningen såg jag att den var märkt Stockholms Stads Sömnadsskola. Det finns flera klänningar från min barndom med den etiketten. Jag tror att det är mormor som har köpt dem, att det var elever på samma skola som hon jobbade som sydde dem. Hon var lanthushållslärare och undervisade på 60-talet på konditorskolan i Stockholm, och det låter väl rimligt att det också fanns en sömmerskeskola där. Underbart stadigt bomullstyg med fina färger och mönster är det i alla fall.

dsc06461

dsc06462

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^