Den där klänningen

11 juni 2009 0:00 | Allmänt, Bilder | 2 kommentarer

Den där klänningen som Klara tjatat om att få ha på dagis och äntligen fick ha idag, det var en kamp att få av den. Hon somnade i soffan medan jag lagade middag, och när jag kom för att ta av den och bära in henne till sängen blev hon tvärarg. Hon ville absolut inte ta av den. Jag lirkade och hon höll fast. Men jag fixade det, och hon var så trött att hon somnade om med en gång trots ilskan.

Men jag förstår att Klara älskar klänningen. Det gör jag också. Jag hade den när jag var liten, och troligen min syster innan dess. När jag strök klänningen såg jag att den var märkt Stockholms Stads Sömnadsskola. Det finns flera klänningar från min barndom med den etiketten. Jag tror att det är mormor som har köpt dem, att det var elever på samma skola som hon jobbade som sydde dem. Hon var lanthushållslärare och undervisade på 60-talet på konditorskolan i Stockholm, och det låter väl rimligt att det också fanns en sömmerskeskola där. Underbart stadigt bomullstyg med fina färger och mönster är det i alla fall.

dsc06461

dsc06462

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Jo, det var mormor som köpte den och några andra barnklänningar på den skolan.

    Comment by Birgitta Dahl — 2009-06-13 18:44 #

  2. Det var Stockholms Stads Yrkesskola, som Mormor jobbade på, både Konditorlinjen och Storkökslinjen.Där fanns också sömmerskeutbildning m m.

    Comment by Birgitta Dahl — 2009-06-13 18:47 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^