Fiskbilen på besök

11 juni 2009 0:13 | Allmänt, Bilder | 4 kommentarer

Undrar om det fanns en fiskbil som körde omkring i Bärby Hage på 60-talet? Det gjorde det nog. Det var i alla fall en ny företeelse för mig nu. Det är bara glassbilen som brukar köra omkring här. Men när jag höll på med matlagningen ringde det plötsligt på dörren. Utanför stod en kille och sa Fiskbilen på besök. Sen såg jag honom köra några meter i taget och hoppa ur bilen och ringa på i alla hus.

dsc06457

4 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Fantastiskt att fiskbilen är tillbaka! Fiskbilen åkte runt i byarna i Roslagen när jag var barn. Tror fiskbilsmannen slutade omkring 1970. Hans bil var en blå Volvo Duett. Förutom strömming sålde han också Marabou mjölkchokladkakor och gröna äpplen. Fest!

  Comment by Libby — 2009-06-11 10:55 #

 2. Det lät mycket finare med en Volvo Duett.

  Comment by Kerstin — 2009-06-11 23:22 #

 3. Jag minns fiskbilen i Vallentuna på 40- till 50-talen. Den kom på tisdagar. I allmänhet köpte vi strömming och det brukade vara jag som rensade strömmingen till den stora familjen. Sedan dess älskar jag strömming – båda att rensa den och äta den.

  Comment by Birgitta Dahl — 2009-06-13 18:49 #

 4. I dag körde Fiskbilen förbi här ute på gatan!

  Comment by Mattis — 2009-06-14 23:18 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^