Somna till Juvelen i kronan

21 juni 2009 22:15 | Allmänt, Bilder, Tittar på | Kommentering avstängd

Lovely. Jenny hade med sig boxen med den underbara brittiska tv-serien Juvelen i kronan från 1984 som jag får låna. Jag minns att jag längtade galet mycket till varje nytt avsnitt då när det gick på tv i mitten av 80-talet. Nu har jag 14 avsnitt att somna till.

DSC06559

Ramlar in

21 juni 2009 22:06 | Allmänt, Ätbart | Kommentering avstängd

När den ena kompisen efter den andra ramlar in på fika, det gillar jag. Det spöregnade mitt på dagen, men sedan satt jag hela eftermiddagen med Jenny på altanen och fikade och det var sol. Ett tag, ungefär så länge som det tar för en unge att äta kanelbullar, kladdkaka och citronpaj och dricka litet hallonsaft, satt Viggo, Klara, Justus, Tönnes och Sigge också där. Sen stack de och lekte. Och sen ramlade Magnus och Maria också in för att hämta Helmers gummistövlar som glömdes på altanen på midsommarafton, och en bit citronpaj och litet te och kaffe slank ju alltid ner.

Dagens lunch

21 juni 2009 21:58 | Allmänt, Ätbart, Bilder | Kommentering avstängd

Av resterna från midsommaraftonens färskpotatis svängde jag ihop en potatissallad med rädisor, kapris och rödlök. På det en vinaigrette med olivolja, citronolja, balsamvinäger, vitlök, örtsalt, svartpeppar och färsk basilika och timjan. Tricket är att köra vinaigretten med stavmixer. Örternas smak framträder mycket mer då. Ett par skivor serranoskinka till det. Bra lunch.

DSC06557

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^