Glad midsommar önskar rosa kaninen och Kalle Skutt

19 juni 2009 11:41 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

Klara har gjort rosa kaninen fin i midsommarklänning.

DSC06546

Glad konsummedlem

19 juni 2009 1:03 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

Ha! Mitt mejl om att ta hem Guldus och Portello har hörsammats även på Konsum hemma på Torbjörnstorg. Genast kändes cykeltur i regn värt det. Jämförelsevis kan man ju tänka att det är avsevärt mycket lättare att cykla till Torbjörnstorg och bunkra läsk än att cykla till Konsum i Öregrund och göra det. Åtminstone med Kadettgatan som utgångspunkt.

DSC06545

Tog de sista svenska jordgubbarna på Konsum

19 juni 2009 0:58 | Allmänt, Ätbart, Bilder | Kommentering avstängd

Det fanns en ask kvar. Och så några belgiska.

DSC06544

Kondiskakor

19 juni 2009 0:55 | Allmänt, Ätbart, Bilder, Formgivning och arkitektur | Kommentering avstängd

Kakorna från konditoriet på Torbjörnstorg. Fatet heter Narciss och är stämplat Uppsala-Ekeby Gefle.

DSC06536

På kondis på Torbjörnstorg

19 juni 2009 0:46 | Allmänt, Ätbart, Bilder, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

På vägen hem från frisören stannade vi på Torbjörnstorg för att hämta ut ett paket med sandaler åt Klara som jag köpt på Tradera. Barnen tjatade om glass och så var jag nyfiken på konditoriet alldeles vid öppningen till Tuna Backar som jag aldrig varit in i, så då gick vi in dit.

De har både svenskt kaffebröd och bakverk från mellanöstern. När jag kom in stod det en typisk svensk tant där och betalade. Mannen bakom disken frågade om jag hade en hundring, för han hade ont om växel. Det hade jag inte, men när jag förstod att man inte kunde betala med kort gick jag och tog ut pengar. När jag kom tillbaka kunde tanten få växel. Ägaren och tanten var så glada och tacksamma och ägaren sa hej då till tanten och tilltalade henne med förnamn. Fick återigen den där hemmakänslan, att det är bra med Uppsala och mina hoods.

Jag köpte strutglass åt barnen och saffransglass med pistagenötter, rosenvatten och kardemumma åt mig, och så köpte jag baklava och några andra bakverk från den mer exotiska avdelningen. Ägaren lade i några extra kakor på köpet som han tyckte att jag skulle prova. Sen satt vi utanför och åt glass.

Det är ju en väldigt fin byggnad av Gunnar Leche, början på Tuna Backar, men inne i kaféet är det väl rätt trist inrett tyvärr. När jag var liten var det tobaksaffär. Men jag ska verkligen gå dit och handla igen. Så trevligt!

DSC06526

DSC06527

DSC06529

DSC06531

DSC06533

DSC06534

DSC06535

Kung

19 juni 2009 0:19 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Visserligen är jag republikan, men som ni vet är Klara kung. Viggo också.

DSC06524

DSC06525

Hos frisören

19 juni 2009 0:11 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Så skönt att jag tog kompledigt idag och hade heldag med barnen. Toppen att jag fixade klipptid åt mig och Viggo.

Klara slösade jag inte klippning på den här gången dock, för hon klippte sig själv en hel del i helgen. Syns här, där hon sitter i fönstret hos frisören medan Viggo blir klippt.

DSC06523

Vem som än klipper mig på Hårmakarna så blir det toppenbra. Idag var det Jessica som inte klippt mig förut, men hon förstod precis hur jag ville ha det och hon masserade min hårbotten så fantastiskt skönt när hon tvättade håret. Det är så trevligt att komma dit och alla frisörerna känner igen mig och barnen.

Förresten gick Lisa förbi utanför med Vidar i barnvagnen och vinkade åt mig när jag satt i frisörstolen. Det gillar jag med Uppsala. Det är hemma.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^