Guldus och Portello

22 maj 2009 13:16 | Allmänt, KF | 2 kommentarer

Dagens goda gärning. Som den konsummedlem jag är har jag mejlat till KF och bett dem ta hem Guldus och Portello till mina butiker i stan. Om Konsum i Öregrund kan, så kan väl Konsum i Uppsala också.

När jag var i Öregrund förra helgen bunkrade jag så mycket jag orkade bära. Guldus och Portello är sommar i Juniskär hos farmor och farfar för mig. På badutflykterna till någon ö fick vi Guldus och Portello. Fantastiskt att Vasa bryggeri tillverkar de här gamla Sundsvallsläskedryckerna. Extra nostalgiskt eftersom de tillverkas i just Kvissleby, som var farmor och farfars postadress, även om de inte bodde inne i Kvissle, utan i Juniskär.

dsc06370

Hej,

Hoppas man kan komma med synpunkter om varor som man vill få hem till sina butiker här, för att lämna lappar i en låda i butik kommer jag aldrig ihåg att göra.

Några varor som jag önskar att de butiker som jag handlar på tar hem:

Hel dinkel. Saltå kvarn har det i sitt sortiment, och deras produkter säljs ju med rätt stort utbud i KF:s butiker, så det kan inte vara något problem att ta hem. Nu måste jag gå på ICA för att handla det, och det vill jag inte.

Läskedrycker från Vasa bryggerier, framför allt Guldus och Portello. Konsum i Öregrund säljer dem, och föreståndaren säger att det är 6 konsumbutiker i regionen som tar hem Vasas läsk. Borde fler butiker kunna göra alltså, eftersom det redan finns distribution till konsumbutiker nära. Dessutom finns det småkiosker i Uppsala som säljer deras läsk sedan många år.

Mina butiker som jag vill ska ha dessa produkter är

Coop Forum Gränby
Coop Forum Boländerna
Konsum Torbjörnstorg

Vänliga hälsningar,
Kerstin Kokk

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. mer portello åt folket!!! guldus har jag aldrig smakat. måste styras upp!

    Comment by Pernilla — 2009-05-22 13:40 #

  2. Det var verkligen en kulturell välgärning att få fler butiker att ta in dem! Jag gillar verkligen dessa gamla nostaligiska ”drickor”, min egen favorit är Fruktsodan som smakar som Fruktsoda ska smaka och inte som 7-up! Köper Wasas läsker så fort jag kommer åt! Ska nog svänga in i Sundsvall på vägen ner från Umeå och bunkra lite Wasa-läsk tror jag..!

    Comment by Benny — 2009-05-23 0:29 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^