På kondis på Torbjörnstorg

19 juni 2009 0:46 | Allmänt, Ätbart, Bilder, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

På vägen hem från frisören stannade vi på Torbjörnstorg för att hämta ut ett paket med sandaler åt Klara som jag köpt på Tradera. Barnen tjatade om glass och så var jag nyfiken på konditoriet alldeles vid öppningen till Tuna Backar som jag aldrig varit in i, så då gick vi in dit.

De har både svenskt kaffebröd och bakverk från mellanöstern. När jag kom in stod det en typisk svensk tant där och betalade. Mannen bakom disken frågade om jag hade en hundring, för han hade ont om växel. Det hade jag inte, men när jag förstod att man inte kunde betala med kort gick jag och tog ut pengar. När jag kom tillbaka kunde tanten få växel. Ägaren och tanten var så glada och tacksamma och ägaren sa hej då till tanten och tilltalade henne med förnamn. Fick återigen den där hemmakänslan, att det är bra med Uppsala och mina hoods.

Jag köpte strutglass åt barnen och saffransglass med pistagenötter, rosenvatten och kardemumma åt mig, och så köpte jag baklava och några andra bakverk från den mer exotiska avdelningen. Ägaren lade i några extra kakor på köpet som han tyckte att jag skulle prova. Sen satt vi utanför och åt glass.

Det är ju en väldigt fin byggnad av Gunnar Leche, början på Tuna Backar, men inne i kaféet är det väl rätt trist inrett tyvärr. När jag var liten var det tobaksaffär. Men jag ska verkligen gå dit och handla igen. Så trevligt!

DSC06526

DSC06527

DSC06529

DSC06531

DSC06533

DSC06534

DSC06535

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Jag har aldrig fikat eller handlat bröd där. Men en gång har jag köpt glass åt Viggo i det här kondiset – vi var på väg till eller från den stora lekplatsen på gården innanför.

    Comment by Enn Kokk — 2009-06-19 11:15 #

  2. Väldigt länge sedan jag var vid Torbjörnstorg verkar det. Är kondiset i gamla tokbaksaffären och K Sport i gamla biblioteket?

    Comment by Martin — 2009-06-24 15:43 #

  3. Exakt. Att det är kondis i tobaksaffären känns inte så hemskt som att det är en dykaffär i biblioteket. Biblioteket var min räddning när jag var liten. Sedan är naturligtvis Posten inte Posten längre, utan en spel- och tobaksaffär men paketutlämning. Jag brukar kalla den för Musse Pigg-posten eftersom den inte känns som på riktigt. Men Konsum och ICA och blomsteraffären finns kvar.

    Comment by Kerstin — 2009-06-24 17:50 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^