Utflykt till Tunåsen och dammarna

2 juni 2008 23:51 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Även om Klara hade litet feber idag tyckte jag att vi skulle passa på att göra en utflykt i det fina vädret när vi hade hämtat Viggo från dagis, och det orkade hon faktiskt. Vi cyklade till Tunåsen, som ligger halvvägs ut till Gamla Uppsala från oss. Där packade vi upp matsäcken och åt smörgåsar och muffins.

Tunåsen är en del av Upplandsåsen, som är en av Sveriges längsta åsar. Den börjar ända uppe vid dalälvens utlopp i havet, på gränsen mellan Gästrikland och Uppland. Tunåsen har vacker natur och fantastisk utsikt åt alla håll, och det är i Tunåsen som Uppsalas vatten renas. Fyrisåns vatten pumpas upp till dammarna på åsen, som ligger som i terrasser, och filtreras genom åsens gruslager när det rinner ner mot staden. Det tar sex till åtta månader innan det kommer till vattenverket. Viggo och Klara tyckte att det var så coolt med dammarna.

dsc01819.jpg

dsc01820.jpg

dsc01822.jpg

dsc01827.jpg

dsc01834.jpg

dsc01841.jpg

dsc01851.jpg

dsc01873.jpg

dsc01874.jpg

dsc01877.jpg

dsc01878.jpg

Grön lunch

2 juni 2008 19:39 | Allmänt, Bilder | 2 kommentarer

Vi har haft en så fin dag, Klara och jag. Litet trött har hon varit av febern, så hon sov en stund mitt på dagen, men hon har inte haft hög feber idag. Vi har bakat bröd och hallonmuffins tillsammans, varit ute i trädgården en del, och så har jag förstås tvättat, diskat och städat en del, som alltid.

När vi skulle äta lunch plockade Klara prästkragar och satte i en vas, och så dukade vi tillsammans på altanen. Klara arrangerade sin sallad själv; körsbärstomater, gurka och fetaost var hon nöjd med. Jag valde sallad, gurka, tomater, avocado, fetaost, basilkablad, solroskärnor och pinjenötter. Vi hade en finfin lunch med grönt tema.

dsc01816.jpg

Tar igen

2 juni 2008 8:45 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

Klara har haft feber sedan i fredags, så idag är jag hemma och vabbar. Jag tycker att det är ganska skönt eftersom jag var borta hela helgen, och inte fick vara ledig och ute i solen. Nu blir det en sån dag idag istället, för Klara är rätt pigg när panodilen verkar. Just nu slappar vi inne, men vi ska nog vara ute i trädgården rätt mycket.

Normalt brukar båda barnen vara hemma när en av dem är sjuk, men idag skulle Viggo på besök till nya skolan inför hösten, så Bo tog honom till dagis. Så här såg stora skolpojken ut i morse. Han var glad och förväntansfull.

dsc01810.jpg

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^