Sommarmorgonens vanor

22 juni 2008 23:04 | Allmänt, Lyssnar på | Kommentering avstängd

Imorgon startar P1:s första sommarlovsföljetong för den här sommaren. Det som tidigare hette Lovteatern har tydligen bytt namn till Unga Radioteatern.

Jag är verkligen uppvuxen med radions följetonger på sommarloven. I köket i Öregrund satt vi tillsammans och lyssnade på klassiska följetonger som Tordyveln flyger i skymningen och åt frukost. Det var långfil med äppelmos och kanel eller vanlig fil med Juvels Flingor med frukt från Konsum. Den hade så fin förpackning.

Även i vuxen ålder har jag fortsatt att lyssna på sommarlovsföljetongerna. Det är en trevlig vana. Ofta varvas litteraturens barnklassiker med nyskrivet. Bland årets följetonger hittar jag inga som jag känner mig jublande förväntansfull inför, men det som är så fantastiskt med P1 är ju att man överraskas av att sådant som man inte trodde var intressant är just det. Hoppas, hoppas. Viggo är så stor nu att han skulle kunna tycka att det är mysigt att sitta och lyssna varje dag med mig!

Så lyssna nu för all del. Sändningstiderna är vardagar i P1 och P3 klockan 8.45. Repris i P1 klockan 20.45. Och så kan man lyssna på webben i 30 dagar efteråt så klart.

Baddag

22 juni 2008 20:50 | Allmänt, Bilder | 7 kommentarer

Idag var jag med Viggo och Klara och badade på Fyrishov tillsammans med Maria, Magnus och Helmer. Köpte sommarpasset åt Viggo, så vi kan gå hur mycket som helst och bada hela sommaren. Själv har jag årskort, och Klara går in gratis tills hon fyller fyra.

Vi badade både ute i minsta bassängen och inne på äventyrsbadet. Och så åt vi bullar som jag bakade i förmiddags. Det var litet mulet, men skönt ändå.

dsc02356.jpg

dsc02364.jpg

dsc02367.jpg

Läggdags

22 juni 2008 0:03 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Sen läste vi Farlig midsommar.

dsc02344.jpg

dsc02352.jpg

dsc02347.jpg

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^