Utflykt till Tunåsen och dammarna

2 juni 2008 23:51 | Allmänt, Bilder | Inga kommentarer

Även om Klara hade litet feber idag tyckte jag att vi skulle passa på att göra en utflykt i det fina vädret när vi hade hämtat Viggo från dagis, och det orkade hon faktiskt. Vi cyklade till Tunåsen, som ligger halvvägs ut till Gamla Uppsala från oss. Där packade vi upp matsäcken och åt smörgåsar och muffins.

Tunåsen är en del av Upplandsåsen, som är en av Sveriges längsta åsar. Den börjar ända uppe vid dalälvens utlopp i havet, på gränsen mellan Gästrikland och Uppland. Tunåsen har vacker natur och fantastisk utsikt åt alla håll, och det är i Tunåsen som Uppsalas vatten renas. Fyrisåns vatten pumpas upp till dammarna på åsen, som ligger som i terrasser, och filtreras genom åsens gruslager när det rinner ner mot staden. Det tar sex till åtta månader innan det kommer till vattenverket. Viggo och Klara tyckte att det var så coolt med dammarna.

dsc01819.jpg

dsc01820.jpg

dsc01822.jpg

dsc01827.jpg

dsc01834.jpg

dsc01841.jpg

dsc01851.jpg

dsc01873.jpg

dsc01874.jpg

dsc01877.jpg

dsc01878.jpg

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^