Komma ikapp-blogg

9 september 2007 16:31 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

Nu är det flera grejer som jag har tänkt blogga om, men inte hunnit, och det har gått så lång tid. Det får bli en komma ikapp-blogg om flera händelser de senaste veckorna.

För ett par veckor sedan var det heldag med Våra Gårdars förbundsstyrelse. Vi reste runt i Sörmland och tittade på olika lokaler som är anslutna till Våra Gårdar. Det var roligt att vi besökte så olika typer av anläggningar, och som var ägda av olika nykterhetsorganisationer.

Finast var Stensunds folkhögskola, som ägs av Svenska frisksportförbundet. Solen sken, och det var fantastiskt vackert, både huvudbyggnaden, parken och utsikten över vattnet.

vg5.jpg

vg4.jpg

vg2.jpg
De hade mycket fin konst på väggarna. Här är verkligen frisksport.

vg1.jpg
Här har vi sammanträde. Göran, Erik, Annelie.

vg3.jpg
I Nyköping tittade vi på IOGT-NTO-lokalen med mycket bra läge. Ett tips från Ulf Gustavsson till alla som tänker på utemiljön kring sin lokal: Skaffa gärna ett slott och litet vatten utanför huset.

Dessutom var vi till en blåbands-lokal i Södertälje och en NSF-lokal i Vagnhärad.

Mammas och pappas 70-årsmottagning har jag ju nämnt förut, och att jag hade galet mycket att göra med att laga mat och baka till den. Nu har ju pappa redan bloggat en hel del om mottagningen, så jag hänvisar till vad han skriver. Dessutom kapades hans blogg den dagen av några gamla vänner, som fick hjälp att lägga ut sina texter av Bo. DEt var kul. Läs här, och pappas kommentarer här.

Jag kan bara bidra med litet dokumentation av hur rörigt det var i köket, och en hint om mängden rätter, representerat av tårt- och kakbordet. Recept till rätt många av rätterna och bakverken finns här på min blogg, under fliken Recept.

PICT7767.jpg

PICT7753.jpg

Dagen efter mottagningen var jag och Bo på Lisas och Gunnars bröllop på Wiks slott. Eftersom Lisa har lagt ut en bild från det på sin blogg vågar jag mig också på att göra det. Här kommer de ut, och alla gäster blåser såpbubblor på dem.

PICT7793.jpg

Bröllopstårtan var kanske den ultimata tårtan. Sagolikt god chokladtårta! Underst var det ett centimetertjockt lager fudgetårta, sedan ett tjockt lager chokladmousse, så ett centimetertjockt lager mjuk chokladkaka, och så var det hela glaserat med chokladglasyr och dekorerat med chokladflak och hallon. Tyvärr blev inte bilden så bra.

PICT7816.jpg

Avslutningsvis var jag på IOGT-NTO:s personaldagar på Bommersvik torsdag och fredag. Det var ett bra drag att vi inte var på någon av IOGT-NTO:s egna anläggningar när vi skulle jobba med att utveckla kansliet. På Tollare skulle vi bara ha sprungit på en massa andra som vi känner, men nu höll vi ihop som grupp. Maten var ju helt fantastisk på Bommers. Vi borde kidnappa kockarna. Bara en sådan sak som salladsbuffén. Otroligt fräsch, med bland annat färska ärtskidor och bondbönor. Den skulle räcka som måltid med det goda brödet och litet kallskuret till.

PICT7869.jpg

Men varför de har alkohol på en kursgård som till majoriteten ägs av ett ungdomsförbund övergår mitt förstånd. Jag tror att de skulle locka till sig tillräckligt med konferensgäster ändå, med tanke på den goda maten, de bra och vackra lokalerna och den fina omgivningen.

Vill ha

9 september 2007 14:04 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

Jag fyller 38 år den 13 september, och Viggo fyller 5 år den 25 september, så jag har skrivit önskelistor i helgen och skickat till familjen. Viggo har varit högst delaktig i att komponera sin lista, och släpat runt mig i leksaksaffärer.

Två saker som står på min önskelista tänkte jag dela med mig av, för att de är så snygga och coola:

BabellGG250.jpg
Våningsfat av plast (för kakor, frukt, godis mm) Babell från Koziol i färgen Apple Green

retrospelet.gif
Retrospelet från Kärnan

Jag är inte särskilt road av sällskapsspel annars, men det här tror jag att jag skulle gilla. Och designmemory också, förresten. Finns det fortfarande? Jag vet att det har funnits på Designtorget.

När man dör kommer man till philadelphia-himlen

9 september 2007 11:25 | Allmänt | Inga kommentarer

Igår kväll när jag läste saga för Viggo valde vi Kaj Beckmans Måns och Mari om hösten. På ett uppslag är de på kyrkogården på allhelgona, och då pratar de om vad som händer när man dör. Viggo började förklara vad han tror.

Viggo: Jag vet att man kommer till himlen.
Jag: Jaha, varför tror du det? Har ni pratat om det på dagis, eller har du sett det på tv? (Vi har ju verkligen inte sagt så, för vi är inte religiösa.)
Viggo: På reklam. Man blir ängel och kan flyga. Den där med mackor.

Obokad helg

9 september 2007 11:16 | Allmänt | Inga kommentarer

Skönt med en helg när vi inte har något inbokat. Det är så mycket alla andra helger just nu. Särskilt bra att hinna vara mycket med barnen eftersom jag var borta två dagar på Bommersvik när IOGT-NTO hade personaldagar torsdag-fredag. Idag håller vi på att sortera leksaker i olika lådor. Viggo har tjatat om det för att det ska vara lättare att hitta leksakerna. Men när vi satte igång sa han att det var bättre att leka, för tiden går fortare då.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^