Old friends

17 september 2007 0:09 | Allmänt | 3 kommentarer

Igår var det Arkens 50-årsjubileum. Det var ju jag som tog initiativ till firandet från början i styrelsen, och det är jag nöjd med. Det fanns ett riktigt stort intresse att få återse gamla vänner. Över 160 anmälda hade vi, och det var väl något däromkring som kom. Det var en bra representation av gamla hemiter från alla decennier.

Det kändes väldigt bra att träffa gamla kompisar och bekanta. Vissa som jag fortfarande umgås med, och andra som jag inte har sett sedan jag flyttade från Arken. Jag bodde där 1989-1999, så jag hann lära känna en del folk.

Anton skrev nyligen om att det är trist att inte ha det där naturliga hänget med ett kompisgäng som man hade i tonåren. Jag hade det ju definitivt fortfarande när jag var i Antons ålder, för sånt var livet på Arken. Man kunde hänga med nån i korridoren eller gå ner på Verandan och läsa tidningar och snacka med folk. Om man var sugen på te mitt i natten smög man ut utanför huset och kollade om det lyste i någon kompis fönster, och då vågade man sig på att knacka på.

Även när vi bodde i lägenheten på Tiundagatan 57 var det så i viss mån. Först bodde Erik och Paula där en trappa ner, och därefter Magnus och Maria.

Vad som är hänga med kompisar är nog olika för olika personer. För min del kan det vara att laga mat tillsammans (som jag gjorde med Elisabeth och Malin häromdagen), att sitta och dricka te och prata i timmar eller att pyssla ihop. Och det var alldeles för länge sedan jag och Maria L tog en loppisrunda.

Men visst är det så att jag hinner hänga med kompisar alldeles för litet. Det är svårt när man har småbarn. Man får hänga på bloggen och på Facebook istället. Registrera er på Facebook bums nu, alla kompisar som inte redan finns där. Eller kom förbi och ta en fika.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^