Old friends

17 september 2007 0:09 | Allmänt | 3 kommentarer

Igår var det Arkens 50-årsjubileum. Det var ju jag som tog initiativ till firandet från början i styrelsen, och det är jag nöjd med. Det fanns ett riktigt stort intresse att få återse gamla vänner. Över 160 anmälda hade vi, och det var väl något däromkring som kom. Det var en bra representation av gamla hemiter från alla decennier.

Det kändes väldigt bra att träffa gamla kompisar och bekanta. Vissa som jag fortfarande umgås med, och andra som jag inte har sett sedan jag flyttade från Arken. Jag bodde där 1989-1999, så jag hann lära känna en del folk.

Anton skrev nyligen om att det är trist att inte ha det där naturliga hänget med ett kompisgäng som man hade i tonåren. Jag hade det ju definitivt fortfarande när jag var i Antons ålder, för sånt var livet på Arken. Man kunde hänga med nån i korridoren eller gå ner på Verandan och läsa tidningar och snacka med folk. Om man var sugen på te mitt i natten smög man ut utanför huset och kollade om det lyste i någon kompis fönster, och då vågade man sig på att knacka på.

Även när vi bodde i lägenheten på Tiundagatan 57 var det så i viss mån. Först bodde Erik och Paula där en trappa ner, och därefter Magnus och Maria.

Vad som är hänga med kompisar är nog olika för olika personer. För min del kan det vara att laga mat tillsammans (som jag gjorde med Elisabeth och Malin häromdagen), att sitta och dricka te och prata i timmar eller att pyssla ihop. Och det var alldeles för länge sedan jag och Maria L tog en loppisrunda.

Men visst är det så att jag hinner hänga med kompisar alldeles för litet. Det är svårt när man har småbarn. Man får hänga på bloggen och på Facebook istället. Registrera er på Facebook bums nu, alla kompisar som inte redan finns där. Eller kom förbi och ta en fika.

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Jättebra initiativ till Arkenjubileument! Det var verkligen superkul. Efter att det började ta slut så gick vi ett jättegäng till den ganska nya afrikanska restuarangen Messob som ligger på sturegata (var tidigare en Pizzeria).

  Magnus och jag kom först och sa till ägaren att vi blir nog några till. Så kom ett gäng och vi blev 10 och sedan kom ett annant gäng som inte visste om oss och de var 5. Det var så roligt att träffa vänner som man inte sett på nästan 5-10 år!.

  Restaurangen rekomenderas – serverar etiopisk mat.

  Comment by Maria Haglund — 2007-09-17 17:30 #

 2. Var med ett gäng kompisar på den afrikanska restaurangen Messob, rekomenderar verkligen den, serverade spännande och god eritreansk och etiopisk mat. Trevlig personal också!

  Comment by Erik — 2007-10-22 3:01 #

 3. Etiopiskt är det nya svart.

  Comment by Hull — 2007-10-22 23:43 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^